Studieruimtes TvA ’s avonds dicht na vernielingen

15 apr 2019

Studenten kunnen niet langer 's avonds terecht in de studieruimtes van de Thomas van Aquinostraat 1. Er werd teveel vernield, daarom gaan de kamers voortaan om zes uur dicht.

Op de tweede verdieping van de Thomas van Aquinostraat 1 zijn 21 kamers beschikbaar voor studenten. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor groepsprojecten met maximaal negen personen. De ruimtes waren tot voor kort ook beschikbaar in de avond, maar nu gaat de deur om zes uur op slot.

 

Vandalisme is de aanleiding voor de maatregel. Universiteitswoordvoerder Martijn Gerritsen: ‘Het Universitair Vastgoed Bedrijf heeft meerdere klachten gekregen van studenten die de ruimtes in slechte staat aantroffen. Er werden bijvoorbeeld deurdrangers gesloopt, radiatorknoppen verwijderd en pizzadozen achtergelaten.’ Ook was graffiti gespoten op de muren van de kamers. De vernielingen zijn ‘ontoelaatbaar’, aldus Gerritsen.

 

De studieruimtes gaan vanaf zes uur op slot.

Oplossing

En dat terwijl in tentamenweken geklaagd wordt over een gebrek aan werkplekken. Ook Gerritsen baalt er flink van dat de ruimtes dicht moeten. Maar voorlopig is dat de enige oplossing: ‘Toezicht houden is lastig te realiseren en is kostbaar. Juist nu is het vervelend voor alle studenten en voor de universiteit. We zijn nog op zoek naar een andere oplossing.’

Nummer 1 is het enige gebouw dat overeind bleef na de sloop van de Thomas van Aquinostraat in 2018. Het pand biedt onder meer onderdak aan ICT in onderwijs, de Universitaire Studentenraad en de redactie van Vox.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

2 reacties

  1. Pjotr schreef op 15 april 2019 om 14:24

    Vooral doorgaan met het toelaten van middelbare scholieren in de studieruimtes waar studenten collegegeld voor betalen, RU!

  2. Sjors schreef op 16 april 2019 om 00:37

    Een sluiting drie jaar van te voren aankondigen is niet verkeerd. In 2022 valt 11 april pas op maandag.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!