Stukafest gaat dit jaar niet door wegens gebrek aan vrijwilligers

22 mrt 2023

Voor de eerste keer in 22 jaar is het beroemde StudentenKamerFestival (Stukafest) afgelast. Er is niet genoeg personeel om het evenement te organiseren. Dat heeft Cultuur op de Campus deze week bekendgemaakt.

Het festival waarbij bandjes en acts optreden in studentenkamers werd in 2001 opgericht in Nijmegen. Onder de eigennaam organiseerde Stichting Stukafest jaarlijks een evenement dat uitgroeide tot een landelijk fenomeen met edities in zestien verschillende steden. 2023 zal voor Nijmegen echter de boeken ingaan als het jaar waarin het festival voor het eerst niet doorgaat.

Niet genoeg animo

‘Dat is natuurlijk echt ontzettend jammer’, reageert voorzitter van Cultuur op de Campus, Igor Delen. ‘We hadden dit al wel een tijdje zien aankomen. Er was gewoon niet genoeg personeel te vinden. We hadden via de HAN nog vacatures geplaatst om stagiaires te werven, maar daarvoor was niet genoeg animo.’

‘We gaan het volgend jaar gewoon opnieuw proberen’

Behalve voor studenten die ieder jaar uitkijken naar het festival, is de annulering een aderlating voor deelnemende acts. ‘Juist voor beginnende bands en acts is Stukafest een perfect podium. De afgelasting betekent nu dat talentvolle artiesten zich niet aan het studentenpubliek kunnen laten zien.’

Bestuur

Om volgend jaar niet tegen dezelfde teleurstelling aan te lopen bekijkt CodC de opties. ‘We willen de posities binnen ons eigen bestuur weer op de normale manier invullen. Nu hebben sommige mensen dubbele functies. We gaan ook weer werven voor de commissie en zullen opnieuw een vacature plaatsen bij de HAN. We kijken bovendien naar de mogelijkheid om een vaste programmeur aan te stellen die zich samen met een commissie of stagiaires kan richten op externe samenwerkingen, zoals met Stukafest.’

De liefhebbers van Stukafest kunnen nog wel terecht in andere steden. De edities in Zwolle en Utrecht zijn al achter de rug, die in Delft, Leeuwarden, Groningen, Eindhoven en Rotterdam volgen nog. In Leiden, Amsterdam en Tilburg staat ook nog geen nieuwe editie van Stukafest op de agenda.

In Nijmegen komt dit jaar geen evenement in de plaats van Stukafest. Wel wordt onderzocht of het budget voor het festival voor een ander doeleinde kan worden ingezet. ‘Maar los daarvan gaan we het volgend jaar gewoon opnieuw proberen’, besluit Delen optimistisch.

Hoe het er tijdens Stukafest aan toe gaat? In 2019 maakte Vox de volgende reportage.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

1 reactie

  1. Kevin Koenkelmans schreef op 22 maart 2023 om 17:05

    Ik las dit twee dagen geleden ook al op de website van ANS, en toen was ik ook al laaiend! Goed dat het nu nog meer aandacht krijgt!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!