Supermarkt gaat tot aan collegezaal bezorgen

10-04-2017, 12:26

Wilma de Koning opende de winkel. Foto's: Dick van Aalst

De eerste frikandelbroodjes zijn vanochtend over de toonbank gegaan in de Spar University. Na de zomer kun je je bestelling zelfs tot aan de deur van de collegezaal laten bezorgen.

De campussupermarkt is open. Eindelijk. Om kwart over negen knipten maar liefst drie scharen het lintje van de Spar University door. Tussen de vicevoorzitter van het college van bestuur, de filiaalmanager van Spar en de voorzitter van de studentenraad, druppelen de eerste studenten binnen. Jordi van Laanen (24), student religiewetenschappen, wijdt de zelfscankassa in met een frikandelbroodje (€ 1,75) en een blikje B-merk cola (€ 0,19). ‘De figuurzaagcombi’ noemt hij dat zelf. ‘Helaas kreeg ik mijn bachelordiploma er niet bij. De winkel heet toch Spar University?’ Voor goede grappen is het nog te vroeg, te guur en te maandag.

De Spar verkoopt geen kauwgom, want ‘dat plakken studenten onder de tafel’

Student geografie, planologie en milieu Sander van der Goes (18) voelt zich in de nieuwe winkel als een vis in het water: ‘Overal waar eten is, voel ik me thuis.’ Hij kocht een kleine salade (€ 2,80) en een flesje Spa (€ 1,25). Alexandres Ioannidis (23), student rechten aan de HAN, is te spreken over het gezonde aanbod. ‘Hier is meer keuze dan in de Refter. Lunchen doe ik daar niet meer.’ Van der Goes verwacht dat de nieuwe winkel hongerige zieltjes van het universiteitsrestaurant gaat winnen. ‘Zeker in de zomer, als je lekker buiten kan zitten, is dit ideaal.’

De prijzen van de campuswinkel op de begane grond van het Erasmusgebouw zijn iets lager dan bij de AH to go. Het assortiment komt ongeveer overeen met de kleine Spar in de stad. Met de universiteitsdoelgroep lijkt rekening te zijn gehouden: naast hotdogs en superfoods vind je hier condooms en zwangerschapstesten. Alcohol, sigaretten en kauwgom zijn daarentegen uit den boze. Spar-ondernemer Mirjam Bestebreurtje: ‘Die keuze komt van de universiteit. Zij zijn bang dat studenten kauwgom onder de tafels plakken.’

Het mag de pret niet drukken. De eerste zakken chips worden buiten geopend. Daarnaast is er het geruststellende nieuws dat de tenenkrommende teksten die we in het Utrechtse filiaal spotten, in Nijmegen minder nadrukkelijk aanwezig zijn. Wel krijgt Nijmegen binnenkort een app met aanbiedingen, waarmee je ook voor gratis koffie spaart. En Spar werkt aan een systeem met pick-up persons, waarschijnlijk voor vlak na de zomervakantie. ‘Als je dan door je rooster weinig tijd hebt, kan je met de app eten bestellen’, legt Bestebreurtje uit. ‘Dat gaan we tot aan de deur van de collegezaal bezorgen.’Opening SPAR-DvA-156077 (1)

Geef een reactie