Tirsa (21) woont tussen de tachtigplussers

10 jan 2019

Tirsa Prins (21) woont in een bijzonder huis: haar huisgenoten zijn allemaal zo’n 60 jaar ouder dan zij. De psychologiestudent woont in verzorgingshuis Boszicht, een wooncomplex voor ouderen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Ze heeft daar een appartement met eigen keuken, badkamer en woonkamer. Kosten? 100 euro per maand. Maar daar staat wel wat tegenover. Elke maand werkt ze 30 uur per maand om voor haar appartement te betalen. Ze kookt voor haar medebewoners, werkt in de tuin van het gebouw en organiseert muziekavonden voor de ouderen. Boszicht heeft een samenwerking met Connect Generations, een organisatie die woonruimte voor studenten in zorginstellingen regelt met het doel generaties bij elkaar te brengen. Naast Tirsa woont er in Boszicht nog één andere student.

3 reacties

 1. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 14 januari 2019 om 12:41

  Dit zou prima kunnen werken omdat er op deze manier is er een tegenprestatie in het belang van onze ouderen.
  Ik hoop wel dat die jongeren geen feestjes geven en uit moeten slapen. Want ouderen gaan vaak vroeg naar bed en vroeg op. Dat geeft overlast in beide richtingen.

  Het probleem in Nijmegen en steeds meer andere steden is dat aangepaste seniorenwoningen worden vergeven aan jongeren tot 28 zodat zij kunnen helpen. In de praktijk blijkt dat niet te werken en ontstaan er alleen problemen.
  Deze jongeren worden daar niet neergezet omdat er woningnood is onder jongeren.
  Maar ja….die is er ook onder ouderen. En doordat steeds meer jongeren in aangepaste seniorenwoningen worden gestopt kunnen ouderen niet of nauwelijks doorstromen en moet ook dat huis worden aangepast. Hun grotere woningen kunnen dan niet naar jongeren die mogelijk nog een gezin willen stichten. Die moeten dan NOGMAALS gaan verhuizen zodra er kinderen komen.

  In feiten is het gewoon ‘geld door de plee spoelen’!

  • Leoni Andriessen schreef op 14 januari 2019 om 13:32

   Hallo Rupke,
   In dit geval gaat het niet om woningruimte voor ouderen, het gaat om ruimtes die voor andere doeleinden werden gebruikt. Daarnaast zijn de appartementen in een ander gedeelte van het gebouw. De studenten kunnen zelfs door een andere ingang naar binnen. Feestjes zijn niet toegestaan.

 2. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 14 januari 2019 om 12:48

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands