Universiteit 31ste bij 7HL, Radboudumc wint

19 nov 2017

Het hardloopteam van de Radboud Universiteit is zondag als 31ste geëindigd tijdens de Zevenheuvelenloop (7HL). De topploeg van het Radboudumc was de snelste van alle 498 teams en ging er in de bedrijvenloop met de winst vandoor.

Hidde Bekhuis was met een eindtijd van 59.29 minuten de snelste Radboud-teamloper over vijftien kilometer. De sportdocent én onderzoeker bij sociologie eindigde als 630ste van de ruim 21.000 deelnemers, op zeventien minuten achter winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda. Collega-sportdocent Manon Goosen was met een tijd van één uur en zeven minuten de snelste Radboud-vrouw, wat haar de 123ste plek in het algemeen (vrouwen)klassement opleverde. Winnaar bij de dames was de Ethiopische Birke Debele.

Ploeg

De Zevenheuvenloop is in eerste instantie een individuele hardloopwedstrijd. Daarnaast kunnen deelnemers teampunten verzamelen op basis van hun persoonlijke prestatie, indien ze deel uitmaken van een gesponsorde ploeg. Dit zijn de bedrijventeams. Teams bestaan uit vijf tot tien mensen, waarbij de vijf hoogste scores per ploeg samen tot een eindscore worden opgeteld. Het aantal punten dat een teamlid verdient, hangt hierbij niet alleen af van zijn of haar eindtijd, maar ook van leeftijd en geslacht.

Foto: Stan van Pelt

De Radboud Universiteit was bij de vijftien kilometer op zondag vertegenwoordigd met zeven teams: twee algemene Radboud-teams, twee teams van de rechtenfaculteit, twee ploegen van het Donders Instituut en één van het Sportcentrum. Het Radboudumc had van alle bedrijven het snelste team.

Het is onbekend hoeveel Radboudianen er in totaal meededen, omdat niet iedereen automatisch in een team meeloopt.

Zevenheuvelennacht

Op zaterdagavond kwamen al vijf Radboud-teams in actie tijdens de Zevenheuvelennacht. Deze avondwedstrijd over zeven kilometer werd dit jaar voor de vijfde keer gelopen. Het team van Radboud Services eindigde hier als derde, twee plaatsen achter winnaar Jan Linders Supermarkten. Snelste Radboud-loper was Jaap van der Linden. Zijn eindtijd van 28.25 minuten leverde hem een 91ste plaats op in het algemeen klassement. Isabel Terwindt van het Dondersteam eindigde knap als 17de vrouw, in 31.15.

Alle uitslagen van de Zevenheuvelenloop zijn online terug te vinden.

2 reacties

  1. Ed Aerts schreef op 20 november 2017 om 09:55

    Na correctie is het Radboud team als 3e geëindigd bij de 7 km. De teams waren niet algemeen maar zijn lopers van Radboud Services, georganiseerd vanuit het ISC.

    • Mathijs Noij schreef op 20 november 2017 om 10:38

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!