Vakantie-enquête: studenten snuiven het liefst cultuur

30 jun 2017 ,

Waar is de gemiddelde Radboudstudent deze zomer te vinden? Vox hield een enquête onder de Nijmeegse studenten. Wat blijkt? Niet uitgaan maar cultuur is dé nummer één vakantieactiviteit.

Het studiejaar is bíjna voorbij. De laatste tentamens zitten erop en de scripties zijn beoordeeld. Nog even en de studenten verlaten massaal de stad. Vox maakte een rondje over de campus en vroeg 100 studenten wat hun vakantieplannen zijn.

Waar ga je heen?
Spanje en Frankrijk zijn ook onder de Nijmeegse studenten populaire vakantielanden. De grote meerderheid blijft in Europa (zie de kaart hieronder). Toch zoekt een aantal het ook wat verder op: Canada, Zuid-Afrika en Colombia staan op de lijst. Een enkeling durft het aan om Noord-Korea te bezoeken. Misschien had die het bericht even gemist over de gevangen gezette en inmiddels overleden Amerikaanse student die in dat land een vlag stal. Eén vijfde van de studenten gaat niet op vakantie.

Vakantielanden Nijmeegse studenten
Create your own infographics

Wie vraag je mee?
Meer dan de helft van de studenten neemt vrienden mee op vakantie. Familie komt op een tweede plek en daar vlak achteraan de geliefde. Vijf van de gevraagde studenten gaan helemaal alleen op vakantie. Zij zullen vooral backpackend de wereld verkennen. Bij de studenten die hun liefje meenemen, zijn stedentrips het populairst. Ga je met je familie op vakantie? Grote kans dat je dan een strandvakantie hebt geboekt.

Wat daar te doen?
Bier drinken of een kerk bezoeken? Die keus lijkt voor een doorsnee student snel gemaakt. Maar niets is minder waar. Cultuur en natuur snuiven staan bij ruim 60 procent bovenaan het lijstje van favoriete vakantieactiviteiten. Bijkleuren in de zon en uitgaan komen daar vlak achter. De studenten zijn dus overduidelijk niet geïnspireerd door het tv-programma Oh Oh Cherso.

Hoeveel geld geef je uit?
Een biertje (of tien) hier, een festival daar…. Een vakantie loopt al snel aardig in de kosten. Toch lijkt dat weinig studenten iets te doen. Gemiddeld geven de studenten aan hun vakantie bijna 900 euro uit. Ruim een derde geeft zelfs meer dan 1000 euro uit. Onder de uitschieters zitten vooral de wereldreizigers. De stedentrippers geven een stuk minder uit. Soms zelfs maar 100 euro.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!