Van links tot rechts: zo stemt de Radboud Universiteit

20 mrt 2019 ,

Iedereen op de Radboud Universiteit stemt toch GroenLinks of D66? Nee dus. Vandaag laten studenten hun stem horen bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Uit een rondgang blijkt dat bijna alle partijen wel op steun kunnen rekenen: van Forum voor Democratie tot Partij voor de Dieren. En hoe zit het met de waterschappen? Dat blijkt andere koek.

4 reacties

 1. Simon Oosthoek schreef op 21 maart 2019 om 14:53

  Zouden jullie de illegale tracking cookies uit willen zetten? Ik blokkeer ze en kan dus niks zien.

 2. Mark schreef op 21 maart 2019 om 15:02

  Wat Simon zei. Universiteitsblad moet geen tracking cookies, of iig de optie om content te zien zonder ze te accepteren.

 3. Rupke (oren groter dan het kupke) schreef op 21 maart 2019 om 15:31

  Groen Link. Het was te verwachten dat de universiteit weer geen afspiegeling van onze samenleving zou worden. In plaats daarvan met de paplepel ingegoten linkse elite.
  En het zijn niet eens allemaal mensen uit de regio maar vanuit het hele land.
  Links elitair op de universiteit maar gelukkig geen landelijke trend. Landelijk zien we gelukkig een ommekeer die hopelijk doorzet.

  • Joost schreef op 22 maart 2019 om 09:51

   Kenmerk van mensen op de universiteit is dat ze over een bovengemiddeld stel hersens beschikken. Als je dat elite wilt noemen, prima – het zijn jouw woorden. Genetische aanleg speelt, naast de paplepel, ook een rol. Dat kun je ze niet kwalijk nemen. Overigens is er geen sprake van een ommekeer – populisme speelt al jaren een rol. Veel verder dan een kwart van het electoraat zullen ze overigens hier niet komen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands