Van studentenkamer naar concertzaal: ‘We willen ons muzikaal onderscheiden’

15 nov 2019

Wat ooit ontstond uit een wederzijdse waardering voor Radiohead, is uitgegroeid tot INDIGO, een vierkoppige indieband met een nieuwe EP en een release show deze maand in Merleyn. Bandleden Mart Megens en Frank de Groot – in het dagelijks leven studenten communicatiewetenschap - vertellen hoe het zover kwam.

INDIGO dankt zijn bestaan aan een andere Indieband: Radiohead. ‘Frank en ik ontmoetten elkaar tijdens de introductieperiode van onze studie communicatiewetenschap’ vertelt frontman Mart Megens (21). ‘Onze voorliefde voor Radiohead zorgde er echt voor dat we samen muziek begonnen te maken’. Vandaag komt INDIGO’s eerste EP uit, A View From Above.

Aanvankelijk speelden de vrienden vooral op hun studentenkamer tijdens weekenden en vakanties, met slechts een iPad en de app Garageband tot hun beschikking. Deze intensieve sessies gingen vaak door tot in het holst van de nacht. ‘Het laatst dat we het hebben gemaakt is zes uur ’s ochtends’ zegt leadgitarist Frank de Groot (20). ‘Dat kwam vooral door ons enthousiasme, als we eenmaal aan een nummer begonnen waren wilden we het meteen afmaken’.

Psychedelisch

Later voegden basgitarist Loris Cornelissen (24) en drummer Dion Triepels (20) zich bij de band. Nadat ze samen de publieksprijs wonnen van de bandcompetitie de Roos van Nijmegen, werd het voor INDIGO tijd om de studio in te duiken voor professionele opnames. De keuze viel op Galloway Studio, een opnameplek in de buurt van cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.

Uiteindelijk resulteerde dit in hun debuut-EP, A View From Above, een plaat met een dromerige, ietwat psychedelische sound. Over het nummer Frontline zijn ze het meest te spreken. ‘Die track dekt eigenlijk ons hele repertoire, zowel qua muziek als tekst’, zegt Megens. ‘We wilden vooral dat het nummer live goed tot zijn recht kon komen’.

Volgende week gaat dat ook echt gebeuren, in Merleyn, dankzij een mailtje dat Megens en De Groot naar Doornroosje stuurden. Megens: ‘Tijdens onze vakantie in Spanje zagen we dat er een optreden in Doornroosje van de Belgische zanger Tamino aangekondigd was. Toen we lazen dat er nog geen voorprogramma op de website stond, besloten we een mailtje te sturen naar de programmeur van Doornroosje.’

T-shirts

Tamino bleek al iemand anders in gedachten te hebben, maar Doornroosje bood hen wel een andere kans. ‘De programmeur stelde voor om 22 november een release show voor onze EP te houden in Merleyn’ vertelt De Groot. ‘Daar hadden wij wel oren naar. Het was heel gaaf dat hij ons het vertrouwen gaf dat de zaal vanwege ons wel uitverkocht zou raken.’ De voorbereidingen voor de show zijn inmiddels in volle gang. Het voorprogramma is al geboekt en de eerste T-shirts en cd’s zijn besteld.

Foto: Indigo

Op de vraag of ze van muziek hun carrière willen maken, hebben Megens en De Groot nog geen antwoord. ‘Het is natuurlijk een klein wereldje, maar ik denk echt dat we onszelf muzikaal kunnen onderscheiden’, zegt Megens. ‘We hebben er alle vertrouwen in.’

INDIGO’s debuut EP A View From Above is vanaf 15 november te beluisteren op alle streamingkanalen. Vrijdag 22 november treedt de band op in concertzaal Merleyn

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!