Verhuizing naar Maria Montessorigebouw uitgesteld naar januari

06 nov 2020 ,

Medewerkers van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) zullen pas begin januari 2021 hun intrek nemen in het nieuwe Maria Montessorigebouw. De verhuizing zou eigenlijk deze week plaatsvinden, maar door vertraging in de oplevering en de huidige coronamaatregelen heeft de faculteit gekozen voor uitstel.

Al sinds de zomer pakken medewerkers van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) hun spullen in. Dat gebeurde in fases omdat er vanwege de coronacrisis maar vijftien personen per verdieping aanwezig mochten zijn. De spullen vertrekken nu, zónder medewerkers, naar het Maria Montessorigebouw. Pas in januari gaan de deuren voor hen open.

Saskia Menting-Hermeling.

Het uitstel komt door een optelsom van omstandigheden, vertelt medewerker huisvestingszaken Saskia Menting-Hermeling. ‘De oplevering zou eigenlijk op 1 oktober zijn, maar heeft uiteindelijk afgelopen maandag pas plaatsgevonden.’ Daarbij lopen allerlei stromen van werkzaamheden door elkaar. Zo mochten de meubels van de aannemer wel vast geleverd worden. Maar de schoonmaak kon pas beginnen als de aannemer het gebouw had vrijgegeven.

Daarbovenop komen nu de aangescherpte coronamaatregelen. ‘Bij een nieuw gebouw moet altijd op het laatste moment nog van alles gebeuren. Daarom zijn er nog volop mensen aanwezig om de laatste klussen gedaan te krijgen. Als daar ook nog medewerkers doorheen zouden lopen, kunnen we ons niet meer aan de maatregelen houden.’ Het zou dus simpelweg te druk worden in het gebouw.

De extra twee maanden bieden veel extra lucht, aldus Menting-Hermeling. ‘Nu kunnen we deze tijd gebruiken om ervoor te zorgen dat alles echt helemaal klaar is voor de nieuwe gebruikers.’ Dus worden bureaus geplaatst, computers aangesloten, stickers geplakt en bordjes opgehangen. ‘En vergeet vooral de koffieautomaat niet’, lacht Menting-Hermeling.

Kastjes

Ondertussen gaat de uittocht van het Spinozagebouw gewis door. Verhuizers lopen door de gangen en ruimen tot 3 december verdiepingen van de hoogbouw leeg. De aanwezige wetenschappers zijn dan ook druk met dozen inpakken én spullen weggooien. In het nieuwe gebouw met deelplekken en kleinere kantoren is er namelijk veel minder plek voor hun spullen, vrezen ze.

Carlo Hagemann ruimt zijn kamer leeg. Foto: Vox

‘Het gaat niet slecht’, vertelt communicatiewetenschapper Carlo Hagemann. ‘Toen ik hierheen verhuisde, nam ik zestien dozen mee. Nu vul ik er waarschijnlijk vijf. Ook Kim Cordewener, docent Pedagogische Wetenschappen voor primair onderwijs, is druk met een schifting. ‘In mijn huidige kantoor heb ik twee grote kasten. Dat worden dadelijk twee plankjes. Veel boeken moet ik helaas wegdoen.’

Zodra de kantoren zijn leeggehaald, moeten medewerkers in principe thuiswerken totdat het Maria Montessorigebouw de deuren opent. Voor uitzonderingsgevallen komen op de tweede en derde verdieping tweemaal vijftien werkplekken. Statisticus Pieter van Groenestijn heeft zijn plekje al geclaimd. ‘Ik ga zeker niet thuiswerken. Al mijn kasten worden meegenomen, maar mijn bureau blijft staan, totdat we overgaan.’

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!