Video: nieuwe Vox over het jaar 2000

13 okt 2017

Ze zijn er: studenten uit het jaar 2000. Reden voor Vox een special te wijden aan dit bijzondere jaartal. Vanaf gisteren is het magazine te vinden in de bakken en online.

Riley Kapelle werd geboren op 1 januari 2000. Zijn ouders maakten zich behoorlijk zorgen. Niet vanwege de gezondheid van Riley, maar vanwege de Millenniumbug. Zou de ziekenhuisapparatuur uitvallen? In onderstaande video meer over Riley en het jaar 2000. In Vox lees je een verhaal over de vrees voor de millenniumwisseling. Zouden de lichten blijven branden?

Overigens vind je Riley ook in ons magazine. Hem, en vier andere millenniumstudenten, leggen we verschillende keuzes voor: op kamers gaan of thuis blijven wonen, Snapchat of Facebook, drank of drugs? Oftewel: wat kenmerkt deze studenten, die wij graag zouden dopen tot Spotify-generatie.

Doorbraak

Ook in de nieuwe Vox: een gesprek tussen een student uit de Spotify-generatie met iemand die in het jaar 2000 op de universiteit rondliep als student. Hoe verschillen hun studententijden?

Verder: een gesprek met de grote wetenschappelijke ontdekkers uit het jaar 2000. Hoe vergaat het hen nu? En wat heeft hun doorbraak gebracht? Neem Theo Geijtenbeek, die het eiwit DC-SIGN vond, en daarmee een grote stap voorwaarts zette in de kennis en behandeling tegen hiv.

Jonger

Vooral hoogleraren zouden soms kunnen denken: ‘Die studenten worden elk jaar jonger.’ Verrassing: u wordt vooral ouder. Desalniettemin, in Vox, een verhaal over hoe je de aandacht kunt blijven vasthouden van een ogenschijnlijk steeds jonger wordende generatie. Pas in ieder geval op met het infiltreren in de belevingswereld van jongeren. Docent Marianne Starren: ‘Maak je een grapje over Tim Hofman, is die alweer passé…’

Vox ligt in de bakken op de campus en is online te lezen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!