Vox-caravan Stanley overleeft verwoestende brand Oeffelt

27 nov 2019

De hoop was al bijna opgegeven, maar begin deze week kwam er dan toch goed nieuws. De caravan die je deze zomer bij alle Vox-activiteiten tegenkwam (en die de naam Stanley draagt), heeft de grote brand in een caravanstalling in Oeffelt overleefd.

Afgelopen vrijdagochtend raakte de stalling, waar Stanley overwintert, in lichterlaaie. Bij de brand kwam veel rook vrij en in de omgeving werden harde knallen gehoord, omdat gasflessen van caravans en campers ontploften. In totaal stonden er 750 caravans, campers of andere objecten gestald.

In tegenstelling tot veel andere caravans heeft de Vox-caravan de brand overleefd. Wat Stanley heeft gered is dat hij in zo’n aftandse staat is dat een binnenplek in de stalling te veel eer zou zijn. Hij stond daarom buiten. Ook werd hij vaak ver weg van de andere caravans gezet, omdat zijn aanblik geen uithangbord is voor het bedrijf dat hem stalt.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat hij tussen alle verwoesting nog fier overeind staat. Zij het een beetje scheef, maar dat was al langer zo.

Brandweerwagen

De schade van de brand is desalniettemin groot. Zo schreef De Gelderlander eerder deze week dat het Gebroeders van Lymborch-festival 100.000 euro aan schade heeft geleden, omdat attributen voor het festival in de loods stonden opgeslagen. Eerder al werd bekend dat een partij jukeboxen met ruim 70.000 singles en een antieke brandweerwagen, waar er maar drie van waren op de wereld, bij de brand werden verwoest.

Hieronder kijk je een van de video’s die Vox maakte met Stanley terug.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!