Vox staat met caravan Stanley op het Erasmusplein

20 jun 2019

Nog bezig met tentamens? Wij niet! De redactie van Vox begint al aardig in de vakantiestemming te komen. Daarom staan we vandaag met onze caravan (genaamd Stanley) op het Erasmusplein om ons laatste magazine van dit collegejaar uit te delen.

De nieuwe Vox staat vol bijzondere zomergesprekken waarin het studiejaar de revue passeert. Sterrenkundepromovendus Sara Issaoun (25) vertelt hoe ze betrokken raakte bij de allereerste foto van een zwart gat. ‘Het kwam erop neer dat ik mailadressen van sterrenkundigen in Nederland opzocht en vroeg of ze toevallig een project voor me hadden.’ Literatuurdocent en fotograaf Wilco Versteeg rende achter de gele hesjes aan door Parijs en brak zijn arm voor het oog van de Voxverslaggever. Versteeg heeft wat met geweld. ‘Als er een keer geen tien auto’s uitbranden, denk ik: hm, saai’.

Student filosofie Lev Avitan, opgegroeid in de Arnhemse buitenwijk Presikhaaf, maakte afgelopen jaar naam als campusdichter, zich hyperbewust van ‘hoe blank de uni is’.  De Syrische Lilas Fahham kreeg afgelopen studiejaar een baan als onderzoeker bij managementwetenschappen en alumnus Pieter Roelofs kwam op tv als Rembrandtkenner. Lees in deze Vox ook over de turbulente jeugd van Samuel Vermeulen, kind van Bhagwanvolgelingen, en nu advocaat van dispuut T.H.O.R. Rector Han van Krieken tenslotte kreeg dit studiejaar ongewild te maken met Thierry Baudet.

We horen graag wat het afgelopen jaar jóu heeft gebracht. Kom langs bij onze caravan op het Erasmusplein en eet een ijsje mee. Kun je daarna weer in de boeken duiken.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!