Zo snel mogelijk de Erasmustoren omhoog bij het NSK Trappenloop

06 feb 2023

Studenten van binnen en buiten Nijmegen waren vrijdagavond op de campus voor het jaarlijkse NSK Trappenloop, waarbij deelnemers zo snel mogelijk de Erasmustoren omhoog rennen. De trappenloop, georganiseerd door Studenten Atletiekvereniging ’t Haasje, bestaat uit tien of twintig verdiepingen. Deelnemers krijgen een zendertje mee en rennen bij vertrek en aan de finish over een mat heen, waardoor hun tijd wordt bijgehouden.

In totaal deden er ruim tachtig individuele deelnemers mee. Ook waren er meerdere estafetteteams (vier keer vijf verdiepingen). De snelste tijd bij de mannen kwam op naam van de Eindhovense student Matthijs van den Broek, die in 2 minuten en 13 seconden de toren beklom. Bij de vrouwen finishte Roben Beijer uit Delft als eerste met een tijd van 2 minuten en 37 seconden.

Hoewel het misschien gemakkelijk klinkt, blijkt de race een flinke opgave. Menig deelnemer stort uitgeput neer bovenaan het trappenhuis. ‘Als ik zo zie hoe mensen boven komen na twintig verdiepingen, dan vind ik het organiseren net zo leuk’, knipoogt de organisatie.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!