Vox 5 (Dierenspecial)

[pdf issuu_pdf_id=”190415120649-62f02ff777a54ed7915baa740b7bba55″ width=”640″ height=”480″ layout=”1″ bgcolor=”FFFFFF” allow_full_screen_=”1″ flip_timelaps=”6000″ ]

Of lees de pdf hier.

6 reacties

 1. Odette Zonnenberg schreef op 16 april 2019 om 10:33

  • Ferry schreef op 23 april 2019 om 19:48

  • J Pouwels schreef op 29 april 2019 om 17:18

   Tot mijn grote schrik kreeg ik de Vox onder ogen en zag dat zo’n gerespecteerd blad zich heeft laten strikken door de jachtlobby om een artikel te wijden aan jachtpromotie. Gedegen onderzoek had de auteurs kunnen wijzen op hetgeen jagen echt inhoudt en dat is niet wat ik lees in de Vox. Alleen een kijkje op Fauna4life.nl of AnimalRights.nl had al veel meer kunnen bijdragen aan de werkelijkheid. Hoe kan ik in contact komen met de redactie? Hopelijk bieden zij de gelegenheid tot een helder en constructief tegengeluid. Met vriendelijke groeten, J Pouwels

 2. Frans van Arensbergen schreef op 30 april 2019 om 09:49

  Wat doet die Odette Zonnenberg toch een goed werk! Mensenlevens redden op de I.C. en ook in de natuur zorgt ze voor mens en dier en wel door volkomen onschuldige, prachtige dieren AF TE SCHIETEN! Omdat dit nodig zou zijn vanwege de overbekende drogredenen die hiervoor bij de jacht worden gebruikt. Elke jager doet dit puur als hobby. Er is gewoonweg geen enkel ander geldig argument. Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek dat jacht tot niets leidt dan louter dierenleed. Onbegrijpelijk dat een magazine van een gerenommeerd wetenschappelijk instituut dit artikel plaatst zonder enige kanttekening, laat staan weerwoord.

 3. Marianne Oudenhuysen schreef op 1 mei 2019 om 09:42

  De jagende verpleegkundige in Vox (april 2019) beweert dat ze doet aan ‘wildbeheer’ en niet voor haar plezier een dier doodschiet. De jacht is echter niets anders dan een hobby van een kleine groep mensen die de rest van Nederland wil doen geloven dat het noodzakelijk is. Niets is minder waar. De reeën waar zij het over heeft, zijn veel beter af zonder jacht. De aantallen reguleren zichzelf. Deze dieren zijn overigens niet te tellen, zoals zij beweert, en dat hoeft ook helemaal niet. De meest effectieve manier om aanrijdingen met reeën te voorkomen, is het treffen van maatregelen op en langs de wegen, zoals verlagen van de verkeerssnelheid en het laag houden van beplanting in de bermen voor beter uitzicht. In het geval van landbouwschade door onder andere wilde zwijnen, is de enige effectieve oplossing het onbereikbaar maken van de gewassen bijvoorbeeld door middel van een raster. Schieten lost niets op. Het enige effect daarvan is dat er ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe dieren. In feite kweekt een jager op die manier nieuwe slachtoffers voor zijn eigen plezier.

 4. Jeroen schreef op 11 mei 2019 om 09:43

  De mensen hierboven die een negatieve reactie geven op Odette, zijn slecht geïnformeerd dan wel ongenuanceerd. Haar jachtbezigheden zijn scherp gecontroleerde en geregisseerde acties om een evenwichtig faunabeheer na te streven, en niet zomaar een “hobby”.
  De bedreigingen die mensen uiten naar haar zijn onacceptabel en misplaatst.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!