50 jaar Doornroosje

03 dec 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Thijs van Beusekom het 50-jarig bestaan van Doornroosje.

In 2011 begon ik met studeren in Nijmegen. De Thomas van Aquinostraat stond nog overeind en naast het centraal station was nog geen poppodium. Doornroosje was toen namelijk nog gevestigd in het kleurrijke, achter huizen en bomen verstopte pand aan de Groenewoudseweg. De ietwat vervallen staat en het oude interieur van het voormalige schoolgebouw waren niet altijd even praktisch, maar gaven het poppodium wel een eigen karakter. Ik zag er bands als Moss en Temples een ijzersterk optreden geven en was helaas een paar jaar/decennia te laat voor Pink Floyd, Radiohead en Daft Punk.

In 2014 verhuisde Doornroosje naar de huidige locatie naast de bussen en treinen. Het nieuwe gebouw mist het ruige randje van de oude locatie, maar heeft zeker ook zijn voordelen: overal goed zicht op het podium, snelle bediening aan de bar, goede doorloop bij de garderobe en, misschien wel het belangrijkste, fantastisch geluid. Ook in dit nieuwe muziekpaleis heb ik al heel wat optredens, feestjes en festivals meegemaakt. In die zin is alles maar ook niets veranderd de afgelopen vijftig jaar. De concerten zijn nog steeds de concerten, de feestjes zijn nog steeds de feestjes. Neem Planet Rose: voor het eerst georganiseerd in 1995 en inmiddels de langstlopende clubavond van Nederland.

Wat voor mij in 2011 begon, begon voor anderen al in 1968. Sinds 6 december van dat jaar zorgt Doornroosje voor heel wat onvergetelijke optredens en feestjes. Om dit vijftigjarig bestaan te vieren organiseert de Nijmeegse poptempel  aanstaande zaterdag het indoor festival Upon The My-O-My. Twaalf artiesten sieren de line-up, met de meest uiteenlopende muziek. Jazz, rock, electronica en dance passeren de revue. Zie ik je daar?

Tickets voor Upon the My-O-My kosten 35 euro en zijn via de site van Doornroosje te verkrijgen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands