Kerstuitjes

19-12-2016, 12:33

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Weektipper Lara Maassen geeft tips over hoe je de naderende kerstdagen door kunt komen.

De kerstdagen zijn leuk, maar kunnen ook eindeloos lang duren. Gelukkig is er ook genoeg leuks te doen in de (buurt van) Nijmegen.

Klassieke culturele kerst: balletten, concerten, kerkdiensten
Wees eerlijk: ooit ballet gezien, een kerstconcert beluisterd en de kerk bezocht met kerst? Dit jaar moet het er toch maar een van komen, want een klassiek kerstgevoel ontstaat toch vaak in klassieke sferen. Ga op eerste kerstdag naar de Notenkraker in de Stadsschouwburg. Zie het Choir of Clare College Cambridge in de Stevenskerk. Of woon een dienst bij tijdens Kerstmis. Een mis in de Studentenkerk is wat laagdrempeliger dan de Stevenskerk, al is die laatste dan weer fancier.

Koopjeskerst: Düsseldorf, Münster, Kleve
Voor inkopen en een gezellig dagje weg kun je het beste de grens over. Eén van de mooiste kerstmarken vind je tot en met vrijdag nog in Düsseldorf. Da’s wel een eindje rijden, maar daar vullen zeven locaties zich met kraampjes, glühwein en lichtjes. Daarnaast zijn de normale winkels natuurlijk open, en kun je schaatsen op de immens grote ijsbaan die Düsseldorf heeft.

Wie liever dicht bij huis blijft, kan ook naar het idyllische stadje Münster, of – weliswaar klein, maar dichtbij – naar Kleve. Of ga naar een willekeurige andere Duitse stad. Want eerlijk is eerlijk, drukte op de kerstmarkt is nog altijd een stuk gezelliger dan in de rij staan bij de Appie.

Kerst met een kater: Dagschotel – Chefs de Partie in Merleyn
En dan blijven er – vijf kerstdiners en evenveel kilo’s later – nog de feestjes over. Een alternatieve dagschotel vind je in Merleyn met een ‘mix van (on)smakelijke lo fi-hi fi-indieschmindie-techy-spacesynth-punjabi-italo-disco-house-hip hop-wave-bass’. Wat je je daarbij voor moet stellen, is ook voor ons nog even een raadsel, maar het wordt vast leuk.

Geef een reactie