Boekenserie: Eragon

13 jun 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter de boekenserie Inheritance.

Sinds Game of Thrones twee weken geleden tot een einde is gekomen, en het lijkt alsof het volgende deel in de bijbehorende boekenserie nog even op zich laat wachten, is het de perfecte tijd om op zoek te gaan naar een andere fantasy-serie. Misschien eentje die al af is deze keer – zo vermijd je veel gemis en ongeduld.

De serie Inheritance is geschreven door Amerikaanse auteur Christopher Paolini. Het eerste deel, Eragon, vernoemd naar de hoofdpersoon van de serie, schreef hij toen hij pas achttien jaar oud was. Na een aantal jaar en een tweede editie met andere marketing bleek het een groot succes. De serie heeft in totaal meer dan 33 miljoen exemplaren verkocht.

Zonder al te veel weg te geven van het plot: als de boerenzoon Eragon een mysterieuze steen in het bos vindt, neemt hij het mee naar huis. Het blijkt een drakenei te zijn, dat voor hem uitkomt. Daar is de autocraat van het land, Galbatorix, echter niet erg op gesteld, en Eragon en zijn draak Saphira moeten vluchten – samen met enigmatisch mentorfiguur Brom – om in leven te blijven en een manier te vinden om Galbatorix te verslaan.

Gevuld met elven, dwergen, monsters en magie, Eragon en de volgende drie boeken zijn spannend, maar niet te zwaar. De boeken onderhouden een goede balans tussen het ontwikkelen van een unieke wereld en het verhaal zelf. Een perfect boek voor in de vakantie, voor een afleiding tijdens de tentamens en voor iedere liefhebber van een goed fantasy­-verhaal.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!