Brebl en Doornroosje

29 jun 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe week tipt Robin Oosthout de eerste live concerten in de Brebl en Doornroosje.

Deze week is het zover! Vanaf woensdag 1 juli mogen op de meeste plekken maximaal honderd mensen aanwezig zijn of vervalt het maximale bezoekersaantal zelfs. Dat betekent dat de deur weer langzaam op een kier gaat voor theatervoorstellingen, concerten en evenementen buiten. Een paar tips waar je deze week weer een ouderwets avondje uit kan gaan.

#1 Juli x Jullie bij Brebl

Het zijn vier stille maanden geweest voor concertliefhebbers. Maar ook de podia hebben hun publiek gemist. Om dit in te halen organiseert de Brebl de gehele maand juli live concerten voor honderd mensen. De Brebl is een cultuurcentrum en podium voor live muziek en jazz in het Honigcomplex. Onder de noemer Juli x Jullie organiseren ze vijf avonden per week een live concert. Voor honderd mensen staat een stoel klaar waarop je helemaal los kunt gaan op je favoriete muziek. Op de agenda staan tributebands, van Queen tot Snarky Puppy en Jamiroquai, maar ook opkomende bands als de Limburgse blues/rock ‘n’ roll-band The Ragtime Rumours en de Nijmeegse punk, blues en garagerock-band Shaemless. Tijdens de week waarin eigenlijk de Vierdaagsefeesten hadden moeten plaatsvinden, probeert Brebl het festivalgevoel terug te brengen met een klein indoorfestival dat Otis Park – de plek voor jazz, funk en soul tijdens de Vierdaagsefeesten – een beetje vervangt. Speciaal voor deze bijzondere editie ligt de nadruk op muzikanten met binding met Nijmegen.

Juli x Jullie bij Brebl vindt de gehele maand juli plaats. Ticketprijzen kunnen per avond verschillen. Het gehele programma en tickets vind je hier.

#2 Eefje de Visser in Doornroosje

Aan het begin van dit jaar was de agenda van Doornroosje nog goed vol. De coronacrisis gooide roet in het eten. Op 3 juli trapt Doornroosje weer af met de première van de concertfilm van Eefje de Visser. De Visser brak door nadat ze in 2009 de Grote Prijs van Nederland won in de categorie singer-songwriter. Ze wordt gezien als een artiest die op een bijzondere manier met taal omgaat. Een van de meest gestelde vragen aan haar is dan ook wat haar songteksten eigenlijk betekenen. Haar vierde en nieuwste album Bitterzoet verscheen in januari. Tot een releasetour kwam het helaas niet door de coronacrisis. In plaats daarvan is een concertfilm te bewonderen in meerdere poppodia, waaronder Doornroosje. De film biedt zowel een live show als een kijkje in de wereld van Eefje de Visser. Met de opbrengsten hoopt zij haar crew en muzikanten door de coronacrisis te helpen.

Net als de Brebl wil ook Doornroosje de Vierdaagsefeesten niet ongezien voorbij laten gaan. Daarom organiseert het poppodium een alternatief Valkhoffestival. Zeven avonden lang kun je in Doornroosje optredens bijwonen van opkomende bands en acts uit het verleden van het festival. De eerste bekendmaking is Altin Gün.

Tickets voor Eefje de Visser kosten 15 euro. Je kunt de concertfilm ook online bekijken voor 10 euro. Meer informatie en tickets vind je hier. Meer informatie over het alternatieve Valkhoffestival vind je hier.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!