Challenge Accepted

06 jan 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga het urban sports-event Challenge Accepted.

Met ingang van het nieuwe jaar vliegen de goede voornemens je weer om de oren. Naast de groeiende populariteit van Dry January staat ook een sportievere levenstijl vaak hoog op de lijstjes. Maar vind je een rondje hardlopen wat afgezaagd? Maak dan aankomende zaterdag kennis met urban sports bij Challenge Accepted in Waalhalla.

Urban Sports beslaat alles van BMX en inline skates tot freerunning en skateboarden. Het ziet er vaak spectaculair uit, maar toch blijft de sport relatief onbekend voor het grote publiek. Daar probeert Waalhalla met een groep studenten van de HAN verandering in te brengen. Bij Challenge Accepted kan je alles leren over urban sports en de verschillende disciplines.

Als een van de grootste indoor-skateparken van Nederland is Waalhalla hiervoor de perfecte plek. Tijdens het evenement geven professionals workshops in vier disciplines. Ook kun je je eigen skateboard, step en zelfs kleding pimpen. Er is zelfs een glow in the dark area.

Heb je geen skateboard of BMX, of zie je jezelf nog niet de meest gevaarlijke stunts uitvoeren? Kom dan kijken bij een van de professionele stuntshows die gedurende de dag op het programma staan. Als je toch liever even in de decembergewoonten blijft hangen kun je ook gewoon langskomen voor een hapje of een drankje.

Het hoogtepunt van de dag is een recordpoging om met zoveel mogelijk mensen tegelijk op skateboards, BMX, step of skate een jump te maken. Hoe meer mensen tegelijk van de vloer, hoe hoger het record.

Dus rol sportief het nieuwe jaar in, of het nou op twee, drie of vier wielen is!

Challenge Accepted is op zaterdag 11 januari vanaf 12.00 uur in Waalhalla. Aanmelden kan gratis via de Facebookpagina van het evenement.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!