De 24 uur van Nijmegen

27 aug 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter De 24 uur van Nijmegen.

Komend weekend vindt in de Stadsschouwburg De 24 uur van Nijmegen plaats: een theaterprogramma van, voor en door Nijmegenaren. De Stadsschouwburg zelf beschrijft het als ‘misschien wel het meest veelzijdige programma van dit theaterseizoen’, en met maar liefst 31 activiteiten op het programma in maar twee dagen valt er inderdaad veel te kiezen.

De highlights uit het programma zijn het grote aantal masterclasses en workshops gegeven door BN’ers, en de collegetours. Masterclasses in bijvoorbeeld klassiek ballet, zang, musical en acteren passeren de revue. Bij de workshops kan je leren over jazz funk, televisie-acteren, opera zingen of impro-comedy. Je kan de collegetours bijwonen van modeontwerper Ronald van der Kemp, scenarioschrijver Pieter van de Waterbeemd, bands De Staat en Navarone, en cabaretier Sven Ratzke. Navarone en Ratzke treden na afloop van de vragen ook op.

Verder zien we representaties van de Radboud in de vorm van minicolleges van professors Esther-Mirjam Sent, Bas Bloem en Bé Breij. Zeker het college van Breij belooft interessant te worden: beïnvloed door de kracht van retorica, haar onderzoeksgebied, moet het publiek als jury bepalen wie van twee verdachten een bloederige moord heeft gepleegd. Nog een interessant onderdeel wordt een minicollege van Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, waar hij het gaat hebben over Rembrandt en vernieuwing en tegendraadsheid in de kunst.

Als je graag veel onderdelen van dit programma wil bijwonen kan je voor zaterdag of zondag een passe-partout kopen, waarmee je (bijna) alle onderdelen van die dag kan bezoeken. Die zijn echter wel enigszins prijzig, met die van zaterdag voor 25 en zondag voor 35 euro. Als je maar een paar onderdelen wil bezoeken, kun je natuurlijk ook aparte tickets kopen. Klik hier voor het volledige programma en alle tijden, locaties en prijzen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!