De Achtertuin

23 jun 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! In deze nieuwe week tipt Tjitse Ozinga De Achtertuin.

Het moet even slikken zijn geweest voor de oprichters van De Achtertuin, gelegen vlak naast de Oversteek op industrieel erfgoed de Vasim. Het nieuwe terras zou eigenlijk per 1 mei de feestelijke opening beleven. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten, nog goed en wel voor de eerste optredens konden plaatsvinden. Maar met de versoepeling van de maatregelen ziet het pop-up festival toch kans de deuren te openen.

Industriële stadsoase

De Achtertuin is opgericht ‘om te eten, drinken en ontdekken’. De oprichters willen een plek creëren voor alle Nijmegenaren, van studenten tot gezinnen. Maar de stadsoase moet ook een locatie zijn voor urban arts, opkomend talent en lokale artiesten en bandjes. Dat er veel steun is voor dit idee bleek al tijdens de coronacrisis. Door een ‘1,5 metertje’ bier te kopen die later kan worden uitgegeven konden mensen De Achtertuin financieel door de crisis heen helpen, wat uiteindelijk meer dan 10.000 euro opleverde.

Eten, drinken… en muziek!

Nu kunnen de oprichters alsnog de deuren openen, wat meteen al een drukke eerste week opleverde. Het grote terras biedt ook ruimte om weer te beginnen met liveoptredens. Aankomende vrijdag en zaterdag kan je genieten van DJ’s als Jelle van Wezel en Guus Christian, of het duo Chamos. De Achtertuin wil zich daarnaast richten op niet-muzikale evenementen zoals yoga en film. Dus fiets komend weekend eens westwaarts richting de Vasim en ontdek een van de nieuwste hotspots van Nijmegen!

De Achtertuin is elke week geopend van woensdag tot en met zondag. Reserveren is niet mogelijk. Voor een overzicht van het programma voor de aankomende week kan je hier terecht.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!