De Hort Op!

23 sep 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga De Hort Op!

Het is inmiddels vaste prik in september, theaterfestival De Hort Op! van Cultuur op de Campus. Ook deze vierde editie vindt evenals voorgaande jaren plaats in de Hortus Nijmegen, met dit jaar drie acts op de planken: Daphne Gakes, Jeroens Clan en Arnolf Hendriks. 

Met de Hortus Botanicus heeft het festival een plekje middenin de natuur, dat het theater goed tot zijn recht laat komen. Zoals Cultuur op de Campus het zelf beschrijft heerst er een relaxte en toegankelijk sfeer. De optredens vinden plaats op verschillende locaties, waardoor je ook kan genieten van de prachtige omgeving en tussendoor een wandelingetje kan maken.

Met Jeroens Clan heeft het festival een van de finalisten van het Leids Cabaret Festival 2018 in huis. Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns uit het Brabantse Best staan al jaren samen op het podium en worden onder meer geprezen voor hun vermogen slim een zaal te bespelen en hun snelle sketches. De onderwerpen schieten alle kanten op met tussendoor afwisselende liedjes.

Actrice en theatermaker Daphne Gakes is rondreizend kunstenaar. Ze woont al een paar jaar in een camper, wat haar naar eigen zeggen de mogelijkheid biedt het theater alle ruimte te geven. Met haar ontwapenende scènes en goede interactie met het publiek creëert ze een stevige voorstelling.

Tenslotte is daar Arnolf Hendriks, een bekende in Nijmegen. Afgelopen jaar won hij al de prijs voor ‘grappigste student op de campus’ bij het Nijmeegs studentencabaretfestival CabaRU. Volgens de jury zette hij een grappig, creatief en persoonlijk programma neer.

De Hort Op! is op donderdag 26 september vanaf 19:00. De optredens beginnen om 19:30. Kijk voor meer informatie en een link naar de tickets hier. Entree is 5 euro.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!