Een wasserette-bar

21-02-2017, 17:45

Foto: Matthijs Hanekamp

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Mirte van Rooijen tipt deze week een nieuw concept: een 'wasserette-bar' in het centrum van Nijmegen.

Wasserettes in films staan garant voor grote ongemakkelijkheden en gemaakte nostalgie. In een romantische komedie komt de hoofdpersoon hier de liefde van zijn leven tegen. En in een misdaadserie is de protagonist net een wasje aan het draaien op het moment dat er een pistool tegen haar slaap wordt gehouden.  Misschien stap je hierdoor niet snel een dergelijke tl-verlichte ruimte in, maar dat geldt zeker niet voor ‘De Wit Wasserij Donuts & Bar’ die deze week opent.

De Wit Wasserij Donuts & Bar is van de makers van het hotel Credible. Zij hebben de naastgelegen kroeg Café d’n Hertog overgenomen en verbouwd tot een wasserette. En niet zomaar een wasserette, want naast een lollige naam hebben ze een geheel nieuw concept ontwikkeld. Het is een wasserij, een donutshop en een bar in één. Je kunt dus genieten van een biertje en een hartige of zoetige donut, terwijl je was aan het draaien is – lekker efficiënt dus. Daarnaast ben je gelijk een echte pionier, want De Wit Wasserij is de eerste bar/wasserette in Nederland. Dit komt omdat de wet verbiedt dat er alcohol wordt geschonken in een ruimte waar ook de was wordt gedaan. Om niet direct na één dag te moeten sluiten is er een glazen wand tussen de bar en de wasmachines geplaatst. Dit heeft ook als voordeel dat je zonder wasgoed kunt genieten van draaiende was en een lekkere donut.

Vanaf deze week ga je dus als (milieubewuste) student geen zware tassen meer mee naar huis sleuren, je kunt gewoon terecht in het centrum van Nijmegen.

De Wit Wasserij opent op 23 februari. Het is dagelijks van 09:00 – 23:00 geopend. Een was van acht kilo kost 5,50 euro. 

 

 

1 reactie

  1. Jp schreef op 27 februari 2017 om 11:57

    Dus dat is dat zaakje dat me plots opviel! Aha. Wel even twee vragen over de laatste alinea:
    1. Waarom is het milieubewust je was te draaien in een wasserette in plaats van in één was met die van je vader/moeder/broertje/zusje thuis?
    2. Ben ik de enige die het achterlijk vindt om 5,50 euro te betalen om een wasje te draaien?

Geef een reactie