DichterBij Haar

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Jordi Lammers een poëzieavond bij de kapper.

Een feministische poëzieavond in een barbershop waar normaal gesproken alleen mannen komen? Dat klinkt als iets waar je bij wil zijn. Tijdens DichterBij Haar (I see what you did there), georganiseerd door drie filosofiestudenten, kun je gratis naar jonge, talentvolle dichters uit de buurt van Nijmegen komen kijken. Bereid je voor op taalkunst in de meest uiteenlopende vormen: liedjes, gedichten, verhalen, sprookjes, alles is mogelijk. Soms een grappige voordracht, soms een serieuze, soms toegankelijk, soms iets minder. Juist door de diversiteit wordt een DichterBij-avond geen seconde saai.

De avond geeft je bovendien de kans om op de mooiste, niet al te voor de hand liggende plekjes van Nijmegen te bezichtigen. Eerdere edities vonden plaats in de kelder van brouwerij De Hemel, het historische Besiendershuis en de prachtige botanische Hortus. Elke editie een andere plek. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je de hele avond braafjes op je stoel moet blijven zitten. In de pauze kun je lekker op de leren banken ploffen, een biertje opentrekken en tussen de glimmende motors napraten over wat je allemaal gehoord hebt. Ook als de avond is afgelopen is er nog alle tijd om wat te drinken.

En het mooiste van dit alles: de hele avond is gratis. Een originele locatie, prachtige voordrachten, en dat allemaal voor niets. Wel is het mogelijk om het dichterscollectief met een vrijwillige bijdrage te steunen. Met andere woorden: als je 19 oktober vrij hebt en je wil verrijken met de wondere wereld van de poëzie: ga naar DichterBij en laat je verrassen. Net zoals na een kappersavond keer je die avond misschien wel als een nieuw mens naar huis.

Meer info? Klik hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!