Een langzaam café

18-01-2017, 12:55

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Deze week tipt Lara Maassen een nieuw slow cafe.

Te druk met de tentamens en geen zin meer Facebook? Dan is daar het nieuwe slow café OPEN aan de Lange Hezelstraat. Daar drink je je koffie mét een goed gesprek. Daar praat je niet met je telefoon, maar met de barman, of die vrouw aan de andere kant van de tafel. Daar heb je even ruimte voor jezelf en je broodje zalm.

Dat is tenminste het idee van oprichter Thijs Veldman. ‘Ons doel is dat mensen elkaar weer gaan ontmoeten, onthaasten en écht contact hebben. OPEN is een soort tegenbeweging in deze veel te drukke maatschappij.’ En daarom serveert OPEN niet alleen eten en drinken, maar hebben ze ook speciaal opgeleide medewerkers in dienst die een gesprek met je aan kunnen knopen – of het gesprek met je vrienden kunnen begeleiden.

Natuurlijk zijn mobieltjes en laptops niet verboden, ‘maar we stimuleren het ook zeker niet’, aldus Veldman. ‘Het zou een illusie zijn dat hier niemand op zijn telefoon zit, maar we hopen wel dat ze het dan bewust doen.’ Wifi is er in ieder geval niet, koffie wel.

Geef een reactie