Duurzame buren

27-02-2017, 12:33

Geen idee wat je deze week moet gaan doen? Geen nood, de weektippers slepen je de week door. Lara Maassen tipt deze keer een nieuwe hotspot in de achtertuin van de universiteitscampus.

Geef toe: van je duurzame voornemens voor 2017 is nog niet echt iets terecht gekomen. Ja, de eerste week ging de verwarming iets minder hoog. En ja, de tweede douchte je nog net iets korter dan normaal. Maar toen ging het vriezen, toen waren er tentamens, toen had je een kater… En nu scheid je nog steeds geen afval.

Deze tip is speciaal voor jou: kom in het reine met jezelf en ga naar BUUR. Het nieuwe eetcafé in Brakkenstein is namelijk hartstikke duurzaam, want ze werken met groentes die anders weggegooid zouden worden. Zo proberen ze onnodige voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast bieden ze leer-, werk- en vergaderplekken aan en willen ze een ontmoetingsplaats voor verschillende generaties en culturen zijn.

En gelukkig is BUUR ook weer niet té verantwoord. Naast de uitgebreide lunchkaart hebben ze er ook gewoon lekkere koffie en speciaalbier, en elke week is er een wisselend avondmenu. Doordeweeks eet je er tussen vijf en zes voor slechts 6,50 euro de weekhap.

Dus, deze week geen zin om te koken? Zin om spontaan een borrel te geven? Of heb je net een bandje opgericht en zoek je een plek om op te treden? Ga bij BUUR langs. Dan kun je daarna weer met een gerust hart onder de douche staan. En komt het met die carnavalskater ook wel goed.

BUUR is open van 10.00 tot 22.00 uur (zo/ma tot 18.00 uur). Zie de menukaart voor alle lunch- en dinerprijzen.

Geef een reactie