Festival Jazz International Nijmegen

24 okt 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het Festival Jazz International Nijmegen.

De sjaals worden langzaam uit de kast gehaald, de regen valt met bakken uit de hemel en de eerste verkleurde blaadjes liggen naast de bomen: de herfst is begonnen. Niet echt meer het moment voor een festival, zo lijkt het. Maar niets is minder waar. Van 24 tot en met 27 oktober vindt namelijk het Festival Jazz International plaats in Nijmegen.

Het Festival Jazz International is een jaarlijks terugkerend evenement in Nijmegen en Rotterdam. Dit jaar is de vierde editie in Nijmegen. Op de festivals staat, zoals de organisatie het omschrijft, ‘spannende, nieuwe, avontuurlijke en grensoverschrijdende jazzmuziek’ centraal. Ook treden er veel opkomende, lokale artiesten en collectieven op.

Van donderdag tot en met zondag zijn er op verschillende momenten op verschillende locaties optredens te zien, van de Lindenberg tot Doornroosje en Brebl tot Wunderkammer. Allemaal warm en droog binnen, dus.

Misschien heb je nog weinig ervaring met jazzmuziek en ben je benieuwd of je het wat vindt. Of misschien is het weer het einde van de maand en is de entree net wat meer dan er nog op je rekening staat. Dan is er nog steeds een kans om wat van het festival mee te krijgen. Elke dag is er namelijk minstens één gratis optreden. Zo treedt op zaterdag bijvoorbeeld Kiki Manders op bij de Thiemeloods, een jonge zangeres die ver weg gaat van het clichébeeld van een jazzzangeres. In haar muziek wisselt ze Venloos dialect af met Engelse en Duitse teksten en improvisatie met vooraf bedacht. Op zondag wordt het festival ook afgesloten met een gratis feest bij LUX.

Het Festival Jazz International is van 24 tot en met 27 oktober, verspreid over verschillende locaties in Nijmegen. Een passe-partout voor alle dagen kost 87,50 euro. Een kaart voor donderdag 17,50 euro, voor vrijdag 30 euro, voor zaterdag 27,50 euro en voor zondag ook 27,50 euro. Daarnaast zijn er ook gratis te bezoeken optredens en kaarten aan de deur. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!