Flamencofestival

14 jan 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Thijs van Beusekom het Flamencofestival in LUX.

Stiekem zijn we allemaal jaloers op die ene persoon in de kroeg die wel goed kan dansen. En wie wordt er nou niet spontaan verliefd op iemand met een Spaanse gitaar. Op zondag 20 januari kun je de heupen versoepelen en je verkneukelen aan gitaar en zang. Filmhuis LUX hult zich dan in Spaanse sferen met het flamencofestival. Dans, muziek, Spaanse tapas, Flamenco-pentekeningen. LUX kleurt voor een dag roodgeel.

De Flamenco komt van origine uit de zuidelijke provincies van Spanje, maar is inmiddels deel van de algemene Spaanse cultuur. Als we Wikipedia mogen geloven, is flamenco zelfs Spanjes belangrijkste culturele exportproduct! Mocht je nu of na het festival helemaal flamenco-gek zijn, overweeg dan eens om flamencologie te studeren. Deze studie houdt zich bezig met alles wat met flamenco te maken heeft.

Tijdens het flamencofestival in LUX komen alle aspecten van de flamenco samen. Er is uiteraard heel veel muziek en dans, maar ook Spaanse tapas in het café en pentekeningen van Marianne de Bil. Het festival begint om 15.00 uur en bestaat uit een middag- en avondprogramma.

Tickets voor het middagprogramma kosten 12,50 euro, voor het avondprogramma 15.50 euro en een dagkaart 23,50 euro. Het volledige programma en tickets vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!