Flamingods

28 okt 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter het optreden van Flamingods in Merleyn.

Met een beetje geluk zijn je tentamens tegen dit weekend voorbij. De perfecte tijd om uit te gaan voordat de reguliere colleges weer beginnen, om iets uit te proberen wat je normaal nooit zou doen, of om te chillen. Het optreden van de Flamingods combineert alle drie deze elementen: ze zijn vernieuwend en chill, maar er is wel een feestsfeer. Deze vierkoppige band uit London beschrijft zijn genre namelijk zelf als exotische psychedelische rock.

De frontman van de band, Kamal Rasool, groeide op in Bahrein en verzamelde zeldzame muziekinstrumenten van plaatsen zoals Tanzania en de Amazone. Deze locaties zijn ook waar Rasool veel van zijn inspiratie vandaan haalde voor het schrijven van nummers voor de band. ‘De liedjes zijn geïnspireerd door de Amazonestammen en Afrikaanse straatmuzikanten die ik heb ontmoet, en mijn fascinatie met de Maya’s en Azteken. En de andere bandleden en ik komen allemaal uit Bahrein, in zichzelf een vreemde plek: dat zal vast ook een invloed hebben gehad.’

De band heeft al vier albums uitgebracht en begint deze week aan een tour om het meest recente album, Levitation, te promoten. Naar eigen zeggen beïnvloed door funk, Turkse psych-rock en een eclectische mix van geluiden uit Zuid-Azië en het Midden-Oosten, heeft het album tot nu toe vooral positieve reviews ontvangen van zowel Britse als internationale media.

En oh ja, als je je nog afvraagt hoe je de naam moet uitspreken: volgens Rasool moet je eerder denken aan een flamingo dan een god in de fik. ‘Dat is hoe we het origineel bedoeld hadden.’

Flamingods treden op in Merleyn om 22.00 uur op zaterdag 2 november. Tickets kosten 12 euro en zijn hier te bestellen. Als student krijg je bij Merleyn 50 procent korting.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!