Flying Horseman

21-03-2017, 17:06

Foto: Phillippe Werkers

Geen idee hoe je de week door moet komen? Geen nood, onze weektippers weten raad. Lara Maasen raadt je deze week aan om naar het optreden van Flying Horseman te gaan, in LUX.

Dat onze zuiderburen spetterende muziek afleveren, is natuurlijk geen nieuws meer. Met bands als Oscar and the Wolf, Balthazar en Bazart heeft België zijn muzikale visitiekaartje inmiddels wel afgegeven. Dit jaar staat er ook een nieuwe Vlaamse muziektrots op alle festivals: Flying Horseman. De Vlaamse rock-noirband die inmiddels al wel even bestaat, maar die nog nooit in je Spotify-lijstje zat.

Toch laat die band nu echt zien dat hij je aandacht verdient, en niet zo’n beetje ook. Begin 2017 waren Bert Dockx (zanger, gitarist en singer-songwriter van de band) en de andere leden namelijk artist in residence bij deSingel. Daar werkten ze aan een nieuwe theatershow, met nieuw verfijnd geluid, die nu door België en Nederland toert. Inmiddels overladen met vier- en vijfsterrenrecensies is het succes wel bewezen. En vrijdag komen ze naar Nijmegen.

Dus raap je muziekliefde bij elkaar, kom vrijdag naar LUX, en sta met je studentenkorting voor slechts een tientje bij je nieuwe favoriete band. Want zoals de Volkskrant schreef: de nachten van Flying Horseman zijn behalve lang en donker ook avontuurlijk. Dat is weer eens wat anders dan je statistiektentamen.

Flying Horseman staat vrijdag 24 maart om 20.15 uur in LUX. Kaartjes kosten 14 euro  — 10 euro met je studentenpas.

Geef een reactie