Go Short

03-04-2017, 10:56

Geen idee hoe je de week door moet komen? Geen nood, onze weektippers weten raad. Mirte van Rooijen tipt vandaag een jaarlijks Nijmeegs filmhoogtepunt: het filmfestival Go Short.

Het is nog even niet warm genoeg voor een muziekfestival, maar het is perfect weer voor een filmfestival. En niet klagen dat je dan teveel van de zon moet missen, want ik heb het hier over het internationale Short Film Festival Go Short. Wat betekent dat je heel veel korte films kan bekijken in de tijd van zo’n langdradige Hollywood Blockbuster.

De negende editie van Go Short start woensdag 5 april en duurt tot en met zondag 9 april en er draaien 300 verschillende korte films. Het aanbod varieert van animatie tot life action tot juist heel kunstzinnige films. Daarnaast is de kans groot dat je een toekomstige Oscar-genomineerde film gaat bekijken, want vanaf dit jaar mag Go Short de shortlist meebepalen. En jij kan de allereerste zijn die die film heeft gezien – wat natuurlijk veel indruk maakt bij je volgende familie-etentje.

En mocht je overdonderd zijn door het aantal films of simpelweg niet kunnen kiezen? Go Short heeft ze al voor je opgedeeld in verschillende blokken. Zo kun je genieten van ‘Nasty Women’ of juist spieken ‘Behind Closed Doors’. Ook is er een filmquiz voor de echte kenners en een podcaststudio. Er is zo veel te doen dat je wellicht geen energie meer hebt om ’s avonds naar de toffe afterparty te gaan.

Losse (studenten)tickets: 7 euro. Passe partout (voor studenten): 60 euro.

Geef een reactie