Go Short

09 apr 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt Go Short.

Inmiddels een begrip in Nijmegen: Go Short. Je kunt deze week niet om het markante rode logo heen. Toch zullen er een aantal zijn die nog nooit van het festival hebben gehoord. Deze cultuurtip is voor hen.

Go Short is hét korte filmfestival van Nederland, dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Als altijd vormt LUX het centrum van het vijfdaagse festival dat de beste recente korte films van Europa toont. Kort is niet langer dan dertig minuten, dus er is genoeg ruimte voor het programmeren van honderden films. In 2018 zijn dat er meer dan driehonderd, genoeg keuze dus!

Vaginaprogramma

Tijdens het festival zijn er korte films in alle geuren en smaken. Zo is er een speciale studentencompetitie, waar op zaterdag de winnaar van bekend wordt gemaakt. Naast deze beginnende filmmakers, zijn er ook films van mensen die al langer in het vak zitten. Verder is er onder andere een focusprogramma met films uit Ierland, honderd films in honderd minuten, een Go Short best of van de laatste tien jaar, een honden- , een katten- en een vaginaprogramma, een virtual reality bioscoop en Off the Walls, waarbij films worden geprojecteerd op muren door heel Nijmegen.

Naast het uitgebreide filmprogramma, de kern van het festival, zijn er ook nog lezingen, voordrachten, feestjes, workshops en een talkshow. Natuurlijk is de bar open, dus een biertje drinken behoort ook tot de mogelijkheden. Kortom: genoeg te doen.  Net als films, zijn er ook tickets in alle soorten en maten. Dagtickets, festivaltickets, een shortcut, tickets voor een filmblok, buddy tickets. Studenten krijgen meestal korting. Op de site vind je de verschillende ticketprijzen.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands