Harry Potter: Wizards Unite

01 jul 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter de game Wizards Unite.

Vorige week vrijdag was de internationale release van de langverwachte app Harry Potter: Wizards Unite. Het spel is ontwikkeld door bedrijf Niantic, dat ook Pokémon Go maakte. De game heeft dan ook veel gemeen met Pokémon Go. Ook in dit spel moet je in het echt erop uit om resultaten te behalen. Het is de bedoeling dat je ontsnapte magische objecten zoekt, ze bevrijdt met een spreuk en terugbrengt naar waar ze horen. Dan kun je ze verzamelen in je Registry.

Je ziet jezelf als tovenaar rondlopen over een soort Google Maps. De objecten – dat kunnen magische wezens zijn, maar ook bekende Harry Potter-figuren of objecten – vind je overal in de wereld als je maar genoeg rondloopt. Behalve deze magische objecten, Foundables genoemd, die op willekeurig plekken en tijden verschijnen, zijn er vaste locaties op de kaart, zoals herbergen, kassen en forten. Daar kun je energie halen voor spreuken, toverdrankingrediënten kweken en duelleren voor grote beloningen.

Dit spel zit propvol verschillende elementen: je kan toverdranken brouwen, een beroep kiezen, met Viavias naar speciale locaties reizen, en daarbovenop moet je ook nog het mysterie van het hele spel oplossen. Al deze Foundables zijn namelijk naar de Dreuzelwereld ontsnapt door een mysterieuze spreuk, waarvan jij de bron moet vinden aan de hand van artefacten – en die moet je weer vinden op de kaart. Daarom kan het een beginnende speler af en toe overdonderen, maar zelf vind ik het de moeite waard. Als je eenmaal alle elementen van het spel begrijpt – en net zoals ik een Harry Potternerd bent – is het een belonende ervaring. Bovendien is het gewoon heel leuk om een Hippogrief te vangen, of Ron Wemel te verlossen van een enorme spin.

Dit spel is misschien het leukste om te spelen met je vrienden. Als je vrienden wordt in het spel, kan je namelijk samen een fort ingaan om te duelleren met bijvoorbeeld centauren, Dark Wizards en weerwolven. Zo vergroot je je beloning en kom je ook nog eens samen buiten. Zeker nu het komende week wat gaat afkoelen, kan dat geen kwaad.

Harry Potter: Wizards Unite is hier voor Apple en hier voor Android te downloaden.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!