Het Afrikafestival

11 jun 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt het Afrikafestival in het Thiemepark.

Muziek, dans, workshops, op het Afrikafestival is weer heel wat te ontdekken. Dit jaar blaast het gratis festival vijftien kaarsjes uit. Dat doen ze aanstaande zondag in het Thiemepark in Bottendaal. En omdat Nijmegen in 2018 Green Capital is, werkt de organisatie samen met Kleurrijk Groen. Tijdens de vijftiende editie van het Afrikafestival daarom niet alleen Afrikaanse cultuur, maar culturen van over de hele wereld en activiteiten op het gebied van duurzame mobiliteit.

Afrikaanse beats

Op het programma staan heel wat Afrikaanse beats. Zo opent de Nijmeegse band Fourou Kourou Ba het festival, luister je naar Afrobeat & – jazz bij Balboa en sluit Badala, tijdens de vorige editie ook al te bewonderen, het festival af. Deze bands klinken misschien niet meteen bekend in de oren, maar nieuwe muziek ontdekken is uiteraard altijd een feestje.

Naast muziek en dans dit jaar ook aandacht voor duurzame mobiliteit. Zo wordt fietsen gestimuleerd en op het festival kun je het zelfs leren. Daarnaast is er een markt met kraampjes met bijzondere en eerlijke producten uit vele landen. Je kunt kleine gerechten proeven of genieten van een uitgebreide maaltijd.

Vooroordelen keren

Sinds 2014 wordt het festival georganiseerd door Fair2, Fairweggistan en de Thiemeloods. Zij hopen met het festival verschillende culturen te verbinden en tevens de (voor)oordelen die bestaan over het continent Afrika enigszins te keren. De organisaties halen met de verkoop van dranken, naast de kosten voor de bands en podia, geld op voor hun eigen goede doelen in Nijmegen, Afrika of andere landen.

Het Afrikafestival is op 17 juni in het Thiemepark in Bottendaal en begint om 14.00 uur. De activiteiten gaan tot 20.00 uur door.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands