InScience filmfestival

04 nov 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga filmfestival InScience Nijmegen.

De dagen worden korter en de temperatuur daalt, dus waarom zou je ’s avonds niet weer eens een film meepakken? Van woensdag 6 tot zondag 10 november vindt in LUX InScience plaats, het grootste wetenschapsfilmfestival van Nederland.

InScience heeft als doel de impact en dynamiek van de wetenschap op onze samenleving en cultuur over te brengen op een breed publiek. Het ziet wetenschapsfilms als een verrijking voor onderzoek, waar de nauwkeurige afspraken van de wetenschap en de ongedwongenheid van de kunst elkaar tegenkomen.

Deze combinatie tussen film, wetenschap en maatschappij komt de komende week extra naar voren tijdens het festival. Het hoofdthema dit jaar is genetische modificatie, dat sterk is verbonden met ethische en religieuze kwesties. Maar de filmonderwerpen schieten ook van raketlanceringen in de jungle van Congo naar wetenschappers die op zoek zijn naar mammoetslagtanden in Siberië.

Meer dan tweehonderd wetenschappers en filmmakers zijn te gast om over de films te discussiëren. De beste films dingen mee om de NTR Audience Award. Voor het eerst wordt ook een award uitgereikt door een vakjury van wetenschapsjournalisten, een filmmaker en een kunstenaar.

Houd je niet zo van lang stilzitten, of wil je na je derde wetenschapsfilm wel eens wat anders? Ook dan zijn er rondom LUX verschillende andere activiteiten, zoals een interactief onderzoekslab in de Mariënburgkapel. Daarnaast doen wetenschappers vanuit heel Nederland onderzoekjes met het publiek.

InScience is van 6 tot 10 november te bezoeken in en rond LUX Nijmegen. De meeste activiteiten zijn gratis, voor de films betaal je 9,50 euro. Kijk voor het programma en meer informatie op de website van InScience.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!