Into the Future

04 feb 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het festival Into the Future.

Het is 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse overheersing tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de huidige generaties is dat vooral een moment uit de geschiedenisboeken. En vrijheid, dat is iets heel normaals geworden. Maar is dat het wel? 75 jaar is in de geschiedenis van de planeet een vingerknip. Het is dus helemaal niet zo lang geleden dat vrijheid niet vanzelfsprekend was. Reden voor het festival Into the Future om eens stil te staan bij onze vrijheden.

Into the Future is een eenmalig festival dat wordt georganiseerd in Nijmegen om stil te staan bij 75 jaar vrijheid. Het festival duurt dan ook toepasselijk 75 uur, van donderdag tot en met zondag. Door middel van feest, muziek, lezingen, sport en andere activiteiten wordt stilgestaan bij verschillende facetten van vrijheid. Denk hierbij aan vrijheid van studiekeuze tot woonplaats en van seksuele voorkeur tot meningsuiting. Maar iedereen die de studiefinanciering er alweer doorheen heeft gejaagd: niet getreurd. Het grootste deel van de activiteiten is gratis.

Zo kun je een maaltijd laten koken door Jeugd van Tegenwoordig-lid Vjeze Fur, die net een kookboek heeft uitgebracht. Ook kun je een lezing bijwonen van Yung DWDD presentatrice Eva Eikhout, die vertelt hoe het is om te leven zonder armen en benen, of van topmodel Loiza Lamers, die vertelt hoe het is om transgender te zijn in de modellenwereld. Wil je liever wat actiever bezig zijn, dan kun je meedoen met verschillende gratis sportclinics, van moderne dans tot boksen, of je kunt gratis de escape room Universiteit in Verzet spelen. Deze vertelt het verhaal van Jozef van Hövell, praeses van Carolus Magnus en een belangrijke naam in het Nijmeegs studentenverzet van de Tweede Wereldoorlog. Zeker een aanrader dus.

Mocht je daarna nog zin hebben in een feestje: vrijheid kun je vieren tijdens het Foute Uur van Q-Music in Doornroosje, met als special guest een oude bekende, Ch!pz. Of tijdens het LHBTI-feest Into You in de Brebl. Vrijheid van seksuele voorkeur is nog niet altijd een gegeven. Dus zeker een reden om er even bij stil te staan. En hoe kan dat beter dan met een feestje?

Into the Future is van 6 tot en met 9 februari op verschillende locaties in Nijmegen. Alle genoemde activiteiten zijn gratis, behalve het Foute Uur van Q-Music en Into You. Tickets voor Into You kosten 10 euro en voor het Foute Uur 8 euro. Voor sommige gratis activiteiten moet je wel reserveren. Tickets en meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!