Javier Guzman

13-11-2017

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt deze week Javier Guzman, die weer een episode toevoegt aan zijn persoonlijke verhaal.

Veel van jullie zullen Javier Guzman kennen, al is het maar van naam. Hij heeft immers een flinke staat van dienst. Meerdere succesvolle cabarettours maakten van hem een gevestigde naam in de Nederlandse theaterwereld. In zijn nieuwe show Ga-Bie-Jer – zoals je zijn naam uitspreekt – wil de Spaans-Nederlandse cabaretier zichzelf echter nog eens goed aan jullie voorstellen. Aanstaande donderdag kun je hem beter leren kennen in De Vereeniging.

Het is misschien niet gek dat Guzman zichzelf opnieuw wil introduceren. Mede door eerdere shows als Delirium en Delirium II en een aantal openhartige televisieoptredens, werd de cabaretier al snel onlosmakelijk verbonden aan alcohol- en cocaïneverslaving. Als we de beschrijving van zijn nieuwste show mogen geloven, laat hij nu een andere kant zien van zichzelf. Een die we nog niet kennen: beleefd en goedgemanierd.

Ook zijn nieuwe show hangt Guzman dus op aan zijn persoonlijkheid. Dat deed hij eerder al in Delirium en Delirium II, en ook in Oorverdovend leerden we meer over de persoon achter de cabaretier, aan de hand van zijn familiegeschiedenis. Die persoonlijke aanpak heeft ervoor gezorgd dat Guzmans verhaal publiek bezit is geworden. De cabaretier emigreert al op jonge leeftijd van Gran Canaria naar Nederland. Samen met zijn moeder en broer Emilio – die tegenwoordig ook aan de weg timmert als cabaretier – gaat hij wonen in Ouderkerk aan den IJssel. Door de slechte relatie met zijn vader, neemt hij zijn moeders achternaam aan.

Met zijn nieuwste show voegt Guzman dus weer een episode toe aan dat persoonlijke verhaal. Benieuwd? Tickets koop je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands