JEE-O City Downhill

14 okt 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Tjitse Ozinga de JEE-O City Downhill Nijmegen.

Zin om een rustige zondag op de bank in te ruilen voor een dag vol spektakel? Ga dan zondag kijken bij de JEE-O City Downhill in het centrum van Nijmegen.

Je ziet ze regelmatig voorbijkomen op het internet: filmpjes van fietsers die met een noodgang naar beneden racen en ondertussen ook nog gevaarlijke stunts uitvoeren. Het ziet er spectaculair uit. Downhill is een erkende discipline in het mountainbiken en zoals de naam al verraadt loopt de route altijd naar beneden. Van skipistes in de bergen tot nauwe steegjes, en nu ook in de Nijmeegse straten.

Na eerdere succesvolle edities is het evenement na een jaar afwezigheid weer terug. Vanaf vroeg in de ochtend tot het eind van de middag kan je vanaf de kant comfortabel toekijken hoe honderd fietsers elkaar proberen te verslaan in een race tegen de klok. In de middag rijden degenen met de snelste kwalificatietijd in de finale nog een keer. Enkele van de beste rijders ter wereld doen mee, dus het zal er hard aan toe gaan.

Het parcours belooft veel goeds. De fietsers beginnen in het Valkhofpark en racen dan naar de Lindenberg, waar de route dwars door het gebouw loopt. Onderweg liggen obstakels en verhogingen waar de deelnemers overheen moeten. Via de Veerpoorttrappen snellen ze daarna naar beneden om te finishen voor het Holland Casino. Je kan overal langs de route staan om de fietsers toe te juichen.

De JEE-O City Downhill Nijmegen vindt plaats op 20 oktober. Het evenement begint in de ochtend en loopt door tot het eind van de middag. De finale is om 15:45. Toegang tot het evenement is gratis. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!