Kerst uitluiden met een feestje

21 dec 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Thijs van Beusekom de feestjes op Tweede Kerstdag.

Opnieuw opscheppen, wijn bijschenken, de aardappelkroketjes doorgeven, courgetterol met quinoa aanpakken, jeuk van je wollen trui met “Oh deer” erop wegkrabben, een nieuw blok hout in de kachel gooien… Kerst staat gelijk aan feest. Eten en drinken uit de Hoorn des overvloeds. Het enige nadeel is dat je zo veel zit. Natuurlijk slaat de weegschaal dan soms wat extra kilo’s aan bij de afrekening.

Nu hoor ik je denken: ik moet meer bewegen. Laat deze weektip jullie nu net dat extra zetje geven om die gedachte te vertalen naar de praktijk. Want er zijn echt ontzettend veel leuke feestjes op Tweede Kerstdag waar je een nieuwe dimensie kunt geven aan dansen. Denk de drankjes en de weinige slaap weg en je bent dan eigenlijk gewoon heel gezond bezig!

Wie zich het meest thuis voelt bij het genre indie moet in de Merleyn wezen. Daar neemt dj Maarten W jullie mee met zijn dansbare Indie disco. Wat meer behoefte aan lichamelijk contact? Ga dan Plakken & Schuren in LUX. R&B en dancehall voeren hier de boventoon. Ook Doornroosje geeft de arrenslee graag een laatste duwtje in de goede richting. House Classix met zeven verschillende dj’s, klinkt goed toch? Tot slot pakt Waalhalla groots uit met The Christmas Cuckoo met vier verschillende zalen en zo’n 26 dj’s!

Zoals je ziet is er genoeg te doen in de avond/nacht van Tweede Kerstdag. Met het kerstdiner als bodem en nachtelijk Nijmegen als decor, moeten die feestjes wel een succes worden. Laat je dus niet verleiden tot uitbuiken, want dat kan altijd nog. Fijne feestdagen!

Kaartjes voor Indie Disco in Merleyn kosten 5 euro. Voor Plakken & Schuren in LUX hoef je de portemonnee niet te trekken. Doornroosje vraagt 17,50 euro voor House Classix en voor The Christmas Cuckoo in Waalhalla tik je 20 euro af.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands