Kraak & Smaak

05-02-2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt de festivalveteranen Kraak & Smaak.

Je hoeft helemaal niet naar de grote festivals om muziekhelden te zien. Dat kan aanstaand weekend ook gewoon in LUX. Kraak & Smaak Soundsystem komt zaterdag namelijk naar het Nijmeegs filmhuis om de boel eens flink op stelten te zetten. Voor wie ze niet kent: luister onderstaande hit Squeeze me, dan weet je ook meteen welke muziek in 2008 op elke straathoek te horen was.

Kraak & Smaak gaat al heel wat jaren mee. In 2005 bracht het trio uit Leiden hun eerste album uit, genaamd Boogie Angst. Funk, house, soul en lounge werden in een blender gegooid en vormden samen een typisch ‘Kraak & Smaak-geluid’. Drie jaar later lag album nummer twee, Plastic People, voor het eerst in de schappen, met daarop de wereldhit Squeeze me.

In de daaropvolgende jaren maakten Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug, zoals de mannen echt heten, nog drie albums meer. Echte veteranen dus, ook op festivalgebied. Zo stonden ze al vier keer op Glastonbury Festival en waren ze te zien op Pinkpop, Lowlands, Sziget, Coachella en nog een hele rits andere festivals. Bij buitenlandse shows was de naam Kraak & Smaak overigens niet altijd even makkelijk, daar het in het Engels vaak werd uitgesproken als Crack and Smack (vrij vertaald: cocaïne en heroïne).

Met zo’n pak aan ervaring is een goed feestje natuurlijk gegarandeerd. Mocht je nog niet overtuigd zijn: zangeres Berenice van Leer komt de heren ondersteunen bij hun DJ-set en de avond wordt afgedraaid door DJ FunkSoulBrother en DJ Dirty Soul. Wat wil een mens nog meer?

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands