Locke & Key

11 feb 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter de nieuwe serie Locke & Key.

Het lijkt wel alsof Netflix elke dag met iets nieuws uitkomt. Alleen deze maand komen er al meer dan vijftig nieuwe series, films en documentaires op de streamingservice te staan. Bij zo’n overvloed aan keuze kan het makkelijk zijn om alles wat er interessant uitziet op je to-watch lijstje te zetten, en er dan nooit meer aan te denken. Hoe moet jij immers uitvogelen wat nou je tijd waard is, en waar je eigenlijk geen moeite aan wil besteden?

Met deze weektip, natuurlijk! De nieuwe Netflix Original Locke & Key is uitgekomen op 7 februari. In tien afleveringen beschrijft de serie hoe de familie Locke, wiens vader op een verschrikkelijke manier is vermoord, vervolgens in het Gotische en enigszins enge Key House moeten gaan wonen. De kinderen ontdekken al snel dat het huis meer geheimen heeft dan eerst mogelijk leek. Het zit vol met magische sleutels, die deuren openen naar vreemde en soms gevaarlijke plekken. En ook een magisch wezen, dat geen goede bedoelingen heeft…

Fantasy

De eerste paar afleveringen zijn een klassiek fantasy-drama, maar later in de serie zijn er ook horror-elementen en schrik je af en toe op van een jumpscare. Het weelderige design van de kleren en de sets, gecombineerd met prachtige muziek, maken je net comfortabel genoeg dat je steeds opschrikt als een van de meer excentrieke momenten zich voordoet. De diepere thema’s van hoe je om moet gaan met rouw en verdriet maken het samen met de fantasy tot een bijzonder geheel.

De serie, die al meer dan een decennium in productie is, is ontwikkeld door Carlton Cuse en Meredith Averill, die hiervoor de producers waren van Bates Motel en The Haunting of Hill House. De perfecte mensen voor een nieuwe fantasyserie dus. Locke & Key is gebaseerd op een stripverhaalserie met dezelfde naam, die de serie nog genoeg materiaal zou kunnen geven voor een goeie vier of vijf seizoenen.

Kijk de tien afleveringen van het eerste seizoen hier, met je Netflixabonnement natuurlijk.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!