Love Actually In Concert

19 nov 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter Love Actually In Concert.

Dread it. Run from it. Christmas arrives all the same.

Het is november, en alles en iedereen is druk bezig om zich voor te bereiden op de feestdagen. Pepernoten liggen al lang en breed in de winkels, cadeaupapier is in de aanbieding, en Spotify raadde mij gisteren het eeuwig populaire kerstalbum van Michael Bublé aan. Hoewel ik geen fan ben van de vroege voorbereiding, is er één categorie waar ik nooit genoeg van krijgen: kerstfilms.

Klassiekers uit de Fifties, Hollywood-kaskrakers of de eigenlijk hele slechte, maar stiekem toch wel leuke, Netflix-variant: ik kijk alles. Maar mijn favoriete kerstfilm aller tijden is (en zal altijd blijven) Love Actually. Hij is inmiddels een beetje oud, want hij komt uit 2003, maar dit is zo’n film die je tot in de eeuwigheid zal kunnen bekijken. De geweldige cast en de klassieke kerstnummers maken de acht overlappende verhalen ijzersterk. Sommige verhalen zijn hartverscheurend, andere juist romantisch of erg grappig. Iconische scènes, zoals Hugh Grant die als premier door Downing Street danst of wanneer Andrew Lincoln een liefdesbetoog aan Keira Knightly doet zonder een woord te zeggen (zie foto), maken deze film onvergetelijk.

En komende zondagavond krijg je de kans om deze film op een erg speciale manier te bekijken. De film zal dan worden gedraaid in Concertgebouw De Vereeniging, onder begeleiding van een volledig symfonieorkest. De soundtrack van Love Actually is gecomponeerd door de BAFTA-bekroonde Craig Armstrong, een van de beste filmcomponisten van het Verenigd Koninkrijk. Het toepasselijk genaamde Noordpool Orkest, een jong orkest van 56 professionele musici uit Noord-Nederland, zal de muziek ten gehoor brengen.

Dus als je de kerst vroeg wil beginnen dit jaar met een magische ervaring voor een schappelijke prijs, kan je hier je kaartje kopen. De kosten verschillen per rang, maar je krijgt studentenkorting. Merry Christmas alvast!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!