Lucifer

14 mei 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke de serie Lucifer.

Lucifer is een serie over Lucifer Morningstar (gespeeld door Tom Ellis). Hij is de duivel, maar besluit de onderwereld te verlaten omdat hij toe is aan een vakantie. Hij opent daarom een nachtclub in Los Angeles – the city of angels – en doet alles wat God verboden heeft. Op een dag vindt er een moord in zijn club plaats en besluit Lucifer samen te werken met een lokale detective om de zaak op te lossen. Hij heeft er wel lol in om voor de verandering iets goeds te doen en regelt voor zichzelf een baantje als consultant.

De serie is ontwikkeld door Tom Kapinos. Kapinos regisseerde eerder de serie Californication en dat is te merken. De grote kracht van Californication was de hoofdpersoon Hank Moody: een komische en charmante man met een over the top don’t-give-a-fuck-attitude. Lucifer Morningstar vertoont veel gelijkenis met Moody: terwijl hij consultant is voor de politie gebruikt hij nog steeds een enorme hoeveelheid drugs en alcohol en vindt hij dat de hele wereld om hem draait.

Wie tijdens het kijken goed oplet, vindt veel Bijbelse verwijzingen. Eva komt bijvoorbeeld binnenlopen in de club en besluit een Appletini te besluiten aan de bar. En elke keer als iemand geschrokken ‘Oh God’ roept, herinnert Lucifer diegene er fijntjes aan dat ze er niet verder naast hadden kunnen zitten met hem. De humor zit er dan ook vaak in dat Lucifer gewoon eerlijk tegen iedereen vertelt dat hij de duivel is en zo nu en dan ‘geheimen’ verklapt over de hemel en hel.

Het vierde seizoen van Lucifer staat nu op Netflix.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!