Moving Futures

26 feb 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Thijs van Beusekom tipt het dansfestival Moving Futures.

Altijd al eens kennis willen maken met dans? Of ben je juist een doorgewinterde danser, kenner of liefhebber? Het dansfestival Moving Futures reist weer door het land en dit weekend is Nijmegen aan de beurt. Donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn in LUX verschillende voorstellingen te zien, met daaromheen een dansgerelateerd randprogramma.

Naar eigen zeggen presenteert Moving Futures ‘de toekomst van de moderne dans’. Vijf Nederlandse danshuizen showen in acht voorstellingen hun beste paarden van stal. Iedere avond wordt er een ander maatschappelijk thema behandeld. Zo draait de donderdag om gender en seksualiteit, staat de tweede dag in het teken van urban en kan de universitaire gemeenschap op zaterdag haar hart ophalen met het thema filosofie & wetenschap.

Naast het drinken van een drankje in Café LUX, is er rondom de voorstellingen nog heel wat meer te beleven. Zo kun je elke dag om 19.45 uur korte dansfilms bekijken in de Joris Ivenszaal en zijn er interviews en nagesprekken met makers en een wetenschapper. Als klap op de vuurpijl kunnen mensen met een beetje danservaring op vrijdag een workshop volgen om ’s avonds zelf op het podium te staan. Wie durft?

Dit jaar vindt het reizende dansfestival Moving Futures voor de vierde keer plaats. Op 25 januari begon hun toer door het land in Tilburg. Na Arnhem, Utrecht en Groningen is van 1 tot en met 3 maart Nijmegen aan de beurt. Kaarten koop je hier.

Leuk dat je Vox leest! Wil je op de hoogte blijven van al het universiteitsnieuws?

Bedankt voor het toevoegen van de vox-app!

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!