Music Meeting

05 jun 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Pim ten Broeke het International Music Meeting Festival.

Komend pinksterweekend is het International Music Meeting Festival weer te vinden in Park Brakkenstein. Drie dagen lang komt muzikaal talent van over de hele wereld naar Nijmegen. In totaal zijn er meer dan 200 artiesten die het publiek entertainen met concerten, maar ook met interviews, mini-optredens, masterclasses en workshops. Het thema is dit jaar de Londense muziekscene en daarom treden artiesten zoals Ill Considered, Wara en Nubiyan Twist op. Misschien onder de meeste Nederlanders niet zulke bekende namen, maar het festival staat bekend als ‘het paradijs voor muzikale durfals’.

Het festival wordt al voor de 35e keer georganiseerd en probeert elk jaar weer de beste artiesten wereldwijd te werven, met een grote diversiteit aan stijlen, genres en culturen. De organisatie staat er om bekend echt bijzondere artiesten te programmeren, dus ook dit jaar mag er weer wat verwacht worden. In 2013 is het Music Meeting Festival bijvoorbeeld verkozen tot een van de 25 beste internationale muziekfestivals wereldwijd.

Het festival kenmerkt zich ook door haar maatschappelijk betrokkenheid. Zo zijn op het terrein alleen maar vegetarische food trucks te vinden, uit zorg voor het milieu en klimaat. Daarnaast spreekt de organisatie zich uit voor het in balans brengen van de genderverdeling binnen de muziekindustrie. Het festival is daarom aangesloten bij Keychange, een initiatief dat streeft naar een 50/50-balans tussen mannen en vrouwen op Europese festivalpodia in 2022.

Het International Music Meeting Festival is van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni. Een dagticket voor studenten kost online 19 euro en een 3-Day Ticket kost 55 euro. Medewerkers die lid zijn van de PV Radboud krijgen 25 procent korting.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!