Nederlands Studenten Jazz Orkest

11 dec 2018

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout het concert van het Nederlands Studenten Jazz Orkest in Doornroosje.

Als je houdt van jazz en/of rock ‘n’ roll, dan kun je deze avond bijna niet aan je voorbij laten gaan. Het Nederlands Studenten Jazz Orkest treedt namelijk, als deel van hun tour, op in Doornroosje deze woensdag met een opzwepende show waarin jazz en rock ‘n’ roll met elkaar worden gemixt. ‘Scheurende gitaren worden verrijkt met te gekke jazzklanken’, zoals ze het zelf omschrijven in hun evenement.

Het NSJO is een projectorkest bestaande uit studenten uit het hele land. Elk jaar is de bezetting van de band weer compleet anders. Ze repeteren een week fulltime en gaan daarna een week op tour door studentensteden in heel Nederland. Het doel is om jazzmuziek op een manier te brengen die bij jong publiek aanspreekt. Dit proberen ze door de optredens zo knallend mogelijk te maken.

Dit jaar is er gekozen om een brug te bouwen tussen jazz en rock ‘n’ roll, zodat het een dansbare show wordt. Om het optreden nog wat kracht bij te zetten, zal Steffen Morrison frontman zijn. Hij werd bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland in 2013. In een interview met Manners in 2017 zegt hij over zijn optredens: ‘Ik beleef het leven heel intens. Dat gevoel probeer ik het publiek ook mee te geven vanaf het podium. Als de show voorbij is, wil ik dat bezoekers baden in het zweet van het dansen.’

De show krijgt daarnaast nog een Nijmeegs tintje. De Studenten Bigband Nijmegen zal namelijk optreden in het voorprogramma.

Het optreden van het NSJO 2018 en de Studenten Bigband Nijmegen zal plaatsvinden op 12 december van 20:00 – 22:45 in Doornroosje. Tickets kosten 17 euro en voor studenten 12 euro. Meer informatie en tickets vind je hier.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands