Netflix-series

16 mrt 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Robin Oosthout nieuwe series op Netflix.

‘Geen idee wat je de komende week moet gaan doen?’ Dat gold waarschijnlijk niet eerder voor zo veel mensen. Door de maatregelen tegen het coronavirus ligt het dagelijks leven stil en zijn de meeste mogelijkheden voor een avondje uit, van bioscoop tot kroeg, gesloten. Maar zoveel mogelijk thuis moeten blijven betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Netflix heeft namelijk de laatste maanden genoeg goede series uitgebracht om de komende avonden op de bank prima door te komen. Een greep uit het nieuwste aanbod:

#1 Narcos: Mexico

Narcos draait al een tijdje mee op Netflix. In de originele serie ging het over de jacht van de Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) op de beruchte Pablo Escobar en zijn kartel in Colombia van eind jaren zeventig tot begin jaren negentig. Na het succes van deze serie besloot Netflix ook een serie te wijden aan de drugsproblematiek in Mexico. Het tweede seizoen hiervan is net uit. De serie geeft een bijzondere inkijk in een chaotische, maar enorme drugsorganisatie met Félix Gallardo in de hoofdrol. Hij wordt gezien als de grondlegger van de Mexicaanse drugshandel. Het is geen gezellige serie: je krijgt een realistisch beeld van de war on drugs uit de jaren tachtig. Verwacht dus corruptie, geweld en moord. Maar ook een serie die enorm goed in elkaar zit en veel lovende recensies kreeg.

#2 Mindhunter

Voor de liefhebbers van misdaadseries, is Mindhunter een aanrader. Eind vorig jaar kwam het tweede seizoen uit en het is een van de betere misdaadseries op Netflix. De serie speelt zich af in de jaren zeventig en volgt twee FBI-agenten, Holden Ford en Bill Tench. Door meervoudige moordenaars te interviewen proberen ze te begrijpen wat deze mensen drijft. Ze leggen hiermee de grondslag voor wat later het begrip ‘seriemoordenaar’ zal worden. Ondertussen moeten ze ook nog steeds nieuwe misdaden oplossen die soms niet ver van hun onderzoek af blijken te staan.

#3 Pandemic: How to prevent an outbreak

Geen serie zo actueel als deze. In januari verscheen deze zesdelige documentaire op Netflix. De serie vertelt wat er allemaal gebeurt wanneer een pandemie, zoals het coronavirus, uitbreekt: vanaf het moment dat het virus om zich heen begint te grijpen tot het ontwikkelen van een vaccin, alles komt voorbij. De hoofdpersonages zijn wetenschappers die bezig zijn met het maken van een vaccin, artsen die proberen het hoofd boven water te houden in de overvolle ziekenhuizen en virologen. De serie laat zien hoe snel neppe informatie over het virus zich verspreidt en wereldwijde angst veroorzaakt. Misschien klinkt het niet echt als een serie die je nu graag wil kijken. Maar achter het verhaal zit juist een heel positieve boodschap: bij zo’n crisis komt het goede in de mens naar boven en door samen te werken kunnen we een pandemie de baas zijn.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!