Nijmeegs Boekenfeest

05 mrt 2020

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Julia Vosmeijer het Nijmeegs Boekenfeest.

Voor de rebelse student die dit weekend geen zin heeft om zijn collegevoorbereiding te doen, is er een perfect alternatief: het Nijmeegs Boekenfeest. Dit jaar is het thema namelijk, net zoals die van de Boekenweek, ‘rebellen en dwarsdenkers’, omdat de kunst hét domein is van andersdenkenden.

De Boekenweek 2020 begint dit jaar op zaterdag 7 maart, en wordt zoals ieder jaar in Nijmegen ingeluid met een avond van fictie, poëzie, lezingen en muziek in De Vereeniging. De line-up is dit jaar divers en heeft veel gevestigde namen. Als eerste op de lijst staat journalist Joris Luyendijk, die bekend staat om zijn expertise over het Midden-Oosten en zijn scherpe blik op de politiek en de financiële sector. Ook Gouden Ganzenveer-winnaar Abdelkader Benali treedt op.

Namens de Radboud Universiteit zullen hoogleraar Ierse Literatuur Marguérite Corporaal en universitair docent Engelse literatuur Ruud van den Beuken vertellen over de feministische schrijver Kate O’Brien en over Allen Ginsberg. Voor de poëzieliefhebbers doet Asha Karami een voordracht uit haar eigenzinnige poëziebundel Godface.

Naast al die voordrachten en colleges is er natuurlijk ook muziek. De vintage dj-installatie Donkey Tonk zal voor een gevarieerd muzikaal aanbod zorgen in de vorm van blues, country en jazz. MINKA laat het publiek zweven met haar zwoele, Nederlandse elektropop. Schrijver, dichter en performer Joost Oomen treedt samen met de band Kruidkoek op. Hun show Vruchtjes Eten zit vol vreugde, verassingen en vruchtjes.

Tijdens deze editie van het Boekenfeest vinden alle optredens op hetzelfde podium plaats, zodat je geen last meer hoeft te hebben van keuzestress. Tussen de optredens is er natuurlijk ook nog tijd voor een drankje, of om even een kijkje te nemen bij een van de standjes buiten de zaal.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!