Nijmeegs Bevrijdingsfestival

30 apr 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter het Nijmeegse Bevrijdingsfestival in het Hunnerpark.

Deze week vieren Nijmeegse studenten de meivakantie, waarvan het weekend valt op 4 en 5 mei. Perfect dus, want dat betekent dat iedereen de laatste dag van de vakantie lekker uit zijn dak kan gaan op het bevrijdingsfestival. Behalve dansend de vrijheid te vieren op pop- en hiphopmuziek is er ook een kans om stil te staan bij persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het Nijmeegse evenement wordt georganiseerd door 4&5 Mei Comité in samenwerking met poppodium Doornroosje. Het festival bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 2010 en is daarmee een van de jongste bevrijdingsfestivals in Nederland. Maar dat maakt het natuurlijk niet minder gezellig – net als vorige jaren wordt er een opkomst verwacht van tussen de 7.500 en 10.000 mensen.

Het festival wordt geopend door de winnaars van het Freedom ’S Cool Festival, waarin middelbare scholieren uit de regio Nijmegen hun eigen muziek bedachten en presenteerden met het thema ‘vrijheid’. Dit jaar werd de prijs – optreden op het bevrijdingsfestival – uitgereikt aan leerlingen van het Kandinsky College Nijmegen en Metameer te Boxmeer.

De line-up van dit jaar heeft veel nieuw talent, en hoewel hij bestaat uit allerlei verschillende genres, is vooral muziek waar je op kan dansen: pop, hiphop, rap en EDM. De grootste artiesten zijn rapper Frenna, die optreedt samen met zijn 777 band, de internetsensatie Merol, die ongetwijfeld haar grootste hit Lekker met de meiden zal zingen, en het nieuwe raptalent Leafs. Rondom het festivalterrein zijn er banners met foto’s van de bevrijding van Gelderland.

Het Nijmeegse Bevrijdingsfestival is op zondag 5 mei in het Hunnerpark, van 13.30 tot 23.00 uur. Een kaartje kost 6 euro (gratis voor kinderen t/m 12), maar kaartjes kun je alleen kopen bij de entree. Het evenement in pin only.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!