Nijmeegse Kunstnacht

16 sep 2019

Geen idee wat je de komende week moet gaan doen? Onze weektippers weten raad! Deze week tipt Joos de Ruiter de Nijmeegse Kunstnacht.

Deze zaterdag vindt de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Op meer dan twintig locaties in het stadscentrum en het Honigcomplex zijn allerlei soorten optredens: van muziek, dans, beeldende kunst en theater tot wetenschap, literatuur en poëzie. Veel van de optredens zijn combinaties van verschillende kunstvormen, bijvoorbeeld Werk in uitvoering. Dit is een sculptuur waar je letterlijk in kunt gaan zitten om dans- of muziekoptredens te bekijken.

Om je medestudent te steunen kun je naar de tentoonstelling van Cultuur op de Campus gaan. In het Besienderhuis, een historisch pand dat tegenwoordig tentoonstellingen huisvest, kan je een route vol theater, dans en muziek volgen gemaakt door Radboudstudenten. Ook Radboud Reflects is aanwezig, zij het op een nogal bijzondere manier. Van opnames van Reflects is een luisterkunstwerk gemaakt door sample artist Rajas Void Minus. Het eindresultaat bestaat uit vier nieuwe composities met als thema klimaat, digitalisering, liefde en diversiteit.

Als je helemaal ondergedompeld wilt worden in de artiestenervaring, kun je je opgeven voor het Kunstdiner. Behalve een driegangendiner gemaakt door Nienke van Hunen, de kok van Doornroosje, krijg je ook een echte artiestenbehandeling. Je wordt ontvangen via de artiesteningang en krijgt een kijkje achter de schermen. En natuurlijk blijft de Kunstnacht zijn naam trouw: tijdens het diner zijn er ook verschillende optredens. Enige minpunt is de prijs van 25 euro, die nog boven op het normale ticket van tussen de 13 en 19 euro komt.

In totaal zijn er 31 verschillende activiteiten, dus het is een uitdaging om overal aan deel te nemen. Om het plannen makkelijker te maken, is er een speciale app waarmee je je eigen route kunt uitstippelen. Ook kun je je opgeven voor de Whatsappservice van het evenement om speciale tips te ontvangen gedurende de avond zelf.

De Kunstnacht sluit af met een afterparty in Brebl in het Honingcomplex. Behalve drie zalen met een eigen sfeer en thema, zijn er ook nog een paar kleine performance acts. Voor dit feest heb je een ander soort ticket nodig dan de andere optredens, dus let goed op welke je koopt. Programmaonderdelen, prijzen en tijden zijn online te vinden.

Geef een reactie

Vox Magazine

Het onafhankelijke magazine van de Radboud Universiteit

lees de laatste Vox online!

Vox Update

Een directe, dagelijkse of wekelijkse update met onze artikelen in je mailbox!

Wekelijks
Nederlands
Verzonden!